[方丈]HR萬事屋,面試搵工,升職講數,你問我答

1001 回覆
15 Like 9 Dislike
一年左右啦, 等件事淡啲先..
Hello 方丈
想問下 我岩岩收到一間MNC offer 原本job ad title 係digital marketing executive 但公司話而家title 就係叫digital executive 如果我以後再跳 個title 會唔會影響到我以後apply digital marketing 工
好想做間公司 我fresh grad左一年仲要唔係Marketing degree background 都加左近3成人工比我跳㷮 但好驚title 以後影響到career path
唔該哂方丈
Hi 方丈
想請教下點樣知一個position 既salary range 大概係幾多
見glassdoor 同一間公司同一個position係美國salary range 係66-78k usd 年薪
咁係香港應該會係幾多?thanks
美國嘅salary range同香港嘅salary range無關係
無benchmark 好難開價
唔想叫太高亦唔想叫太低
咁你都要搵relevant嘅benchmark
買囉……
幫到手就好~~
可以的
冇可能唔洗錢就知道得準, 如果係得, 公司唔洗俾咁多錢買salary survey
最簡單係上網search, 問人, 問同學, glassdoor 有香港就睇香港, 之後打折
1. 冇法, 問佢地肯唔肯寫返
2. HR
3. HR
咁好!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
唔好啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞