[方丈]HR萬事屋,面試搵工,升職講數,你問我答

1001 回覆
15 Like 9 Dislike
咁就有B 反A 口~
公司會take 第一間

但係唔等於你機會大左
可以啊~ 祝好~ 乜都要好好的~
咁你要俾上司知, 等佢諗
你明知而家公司沉緊....仲唔走.??
如果有applicant tracking system 會知, 因為跟ID number
但係咪照apply, 有咩問題~?
可能人地叻叻exception 姐
唔係general case
又未既~ 但係做少左係真~
嗯~ 加油啊~ 祝你多個offer 要一個掉一個~~~
先後次序係點, test > 見, or 見> test
1. 30+% 已經係唔多, 但最多試過60+%, 但唔係個cand 問題, 係bigger business picture

2. 唔記得了, 因為做太多, 30+ 左右都有既
方丈 想問下升左職公司話有3個月試用期 但又寫”this probation period does not in any way jeopardise your permanent employment with the company. All terms and conditions will remain unchanged and in accordance with your contract of employment”

其實係咪姐係無影響 因為而家諗住轉工
我係見>見>test>見

佢最尾個test同見係same day ,test係朝早,見係夜晚 不過佢係test到一半adhoc話見
請問方丈如果想辭職嘅話send email係咪唔係咁好?我返hr parttime但嚟緊個呀頭都請假 我見唔到佢個人呀
搶人用, 啲專門人才黎
咁即係佢都想見你, 唔好諗咁多, 找住下份等
call and email
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞