[方丈]HR萬事屋,面試搵工,升職講數,你問我答

1001 回覆
15 Like 9 Dislike
那裏來的自信而且你肯定之後既更好on board後真係更好?
你個"覺得自己值得更好"係有客觀根據定係純粹自我感覺良好先?
given你都覺得依家份工係ok,與其諗點樣搵份更好,諗點樣喺份工得到最大增值會更實際同長遠
hello 方丈

有份part time HR intern 話比offer我
但contract就係去到31/12 完 唔足3個月
仲應該唔應該accept 好?
如果accept咗 咁遲啲呢個job experience仲寫唔寫落CV?

thanks
梗係無啦
agency fee仲會低d添
why not?
intern本身就係short term job,唔夠3個月無所謂
最多都係唔加分者
final year
唔足3個月應該連reference letter都冇
明白
感激賜教
Hello 方丈
你有冇片講no completion D 條款嘢要點樣handle ?
冇約合約冇probation 要一個月
有人同你表白~ 就唔再識新朋友?
唔係, 係唔想你咁煩去追問
唔係, 急要人姐
會, 因為唔係細公司, 鬼會肯出咁高咩

之後入返大公司, 人工可能會俾人壓, 但都可能快過你一路留係大公司慢慢捱上去
新朋友定新女朋友先

我份人好專一ga

利申: 老婆係我初戀
唔係, 諗多左, 問你係正常 procedure, 可能佢問少左姐
https://youtu.be/GSSUZGWfA7E
你夠Exp 嗎? 定係underpaid 到咁
唔關Deadline 事, 真係唔關
line 催得急啲, TA 做野跟得貼啲咪會早啲
搵到有先閃
咁咪去, 叫agent 同你諗價錢, 佢知得多過你
冇佣, 但係成到deal 佢先有錢收
你賤價, 佢賣得你出機會高啲姐
最少半年
真係2-4 星期講唔埋的
有時可能是但一個approval flow 入面有人放假都可以拖2 個星期
聽上去都係合理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞