[方丈]HR萬事屋,面試搵工,升職講數,你問我答

1001 回覆
15 Like 9 Dislike
係, 因為人地真係好等人用
一向都話唔好講大話, 但係講野既側重點可以唔同~
我覺得2 星期都唔係好過份, 最多自己俾返錢姐, 你冇可能要cost-free buy out
唔係, 點解唔Spin 去心思慎密, 同埋有時講野慢也好, introvert 可能會令人覺得更可信同Reliable, 吹都吹好啲丫...
係, 自從有左WFH 之後就係好合理
下午after lunch
我覺得佢可能有試過去教, 但係教唔到, 佢as 上司有責任去帶好佢, 但係如果帶過唔得, 就係分手既時間, 但係分手前要MAKE SURE 同事知自己死咩, 要有明顯叫佢 improve 既Area 同埋Communication

如果乜都未做, 就用埋bad mouth, 逼人走哩啲唔理想

乜都做哂都work out 唔到, 我會直講俾同事知, 因為問心唔會有愧
20 以上一定係14 日, 3 日工作都係連續合約工
唔會, 你有冇返工啊今日LOL
agent/ WFH 姐啲人, 正常都唔會急到今日做
冇得唔proceed
唔急到爆用人都唔會咁出offer
係, 哩個傷, 如果借啲二俾佢地啲老鬼做一年part time 再炒
冇乜大特別, 同其他行一樣
你而家有冇工, 定係自由身?
唔一定

我老婆上份傾左成兩個鐘,一樣冇offer
Hello 方丈
想問吓如果有幾個interview
第一份in 嘅好快出咗offer,但又想試埋之後嗰啲嚟比較吓
應該要點覆個hr係咪唔好拖多過一星期
唔該方丈
當得一個offer咁去考慮做唔做,ok就accept左先
之後有其他offer先再諗做邊份

唔係好唔好拖多過一個星期,而係人地根本唔會等你咁耐
你老婆in咩?
Admin Manager, 仲要去得有d 遠in
Accept 左先,之後resign, 再點in 都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞