連登巴膠怒屌濕滑司機吐露港十一連炒暨恥笑96R免費日西貢淪陷專區

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
鬼咩 成日收車又多碌神
一係廿分鐘一架 一係一黎黎兩架 呢個問題廿年都係冇變過
下繁返大圍主要都係葵興至光輝圍開始要企 大部分都係隆亨之前落車
真正搭到返總站落既得個位數 有啲仲係大圍區內上車
118遠咁多柴灣飛過黎先收貴得嗰7毫子
講真118跟603收$12.7都不為過
唔知梨木樹人介意介意某幾班47X唔停和宜合道各站
講城隧線跌客,有條少人講但一樣跌左唔少,果條係269D
我係坐反客流方向,早繁大圍去元朗、下繁元朗返大圍

以前早繁去元朗表列15但實際開緊12、一般城隧上哂要企十幾廿個,而家係15-20一班仲要未必要企人(企都係幾個)
下繁以前形點1上都唔使諗有位坐、我係用月票坐返出大馬路去搏有位坐,大欖上得幾個
而家係形點1都仲有位坐、大欖一定上得哂仲分分鐘有位坐

另上邊有人講46X下繁,一般大圍道落最多、其次隆亨,一般停完隆亨部車大約20個客到
一般下繁過左隆亨十幾二十個到,但要計埋大圍上果班
好多年前46x旺到上繁要開田心特車
通勤人口轉變+開咗地鐵都唔同曬
240x 一車荔枝角佔7-8成都有
葵涌段同半載空無分別
背後其實係一個大問題:點解短途客會上哂長途車?
依家城睡線成制於埔公倒塞,同通勤人口轉變,拎更多資源做逆向通勤更高效率
然後italk繼續屌73x上繁入大埔開20分一架
翻工ge話,240X站位太差,放工就唔同講法
葵涌尾站(荔景邨)見咁多次頂盡坐到1/3
早繁都無咁惡劣
下繁係最差塞到沙田入口,一般日子46X/46P都要陪慢車
36M冇位坐不了
厹就想班梨木樹客上哂堆城隧線,執柒哂36/36M叫得咁平
240S烏鐵>89D至耀謙樓>青沙至葵芳>葵涌邨
大圍上蓋個商場一日未開,假日"下繁"去白石角呢2班車都唔會多客
荔景搭東涌綫去南昌轉咪得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞