[本地] [廣東歌] 香港流行音樂討論 (39)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
依家真實力唱將冇咩幾多個咁就又浪費青春
問題係佢carry到後生嘅人嘅曲風,但偏偏將佢變成target老人聽眾唔知做乜鳩
好似出咗幾隻碟之後就冇幫佢出
之後成個公司除咗一線嘅歌手得返泳兒有繼續出?
球記不如重用楊彤, 佢幫手整歌一定得
球記啲歌手簽返嚟成日有其他用途
Yan Ting去了拍MV,Oscar係咪有時冇人就搵佢伴奏下
楊彤可能有正野都留返俾自己先
但石山街好似冇乜人聽咁,係我錯覺定係真係冇乜人聽
球記今年出4個單位
棄咗動森同藍屍,石山街感覺自救緊
mike 3rd plug出首9年前日文歌改編
完全唔知咩策略嚟
石山街 ig 3000 followers 都冇
邊個係藍屍
藍屍根本只係廢老譚嘅旁友咁樣,主力應該陪條友吃喝玩樂同踢波
簽埋呢D過氣人返嚟除咗俾面廢老之外,應該係冇用途
動森似乎唔係親生仔,唔會認真對待
石山街就係繼續做自己嘅音樂,但係好似有種自生自滅feel

最慘都係Mike,佢同Gin一樣都係多得Eric Kwok先入到環球
但搞到好似欠撚咗佢咁,好多野變咗要由Eric Kwok發版
Mike本身個頭開得好,但係2nd plug冇乜noise,而家3rd plug就係N年前動漫主題曲咁,自動讓賽,so9sad

仲有Kerryta好似冇咗影咁
成個環球今年好似得一姐阿Jace有明確計劃,其他人都係唔知做緊乜,或者唔知有咩計劃
趙浚承,佢黐廢老譚黐到可以上大灣區中秋晚會表演
如果叱咤真係將新人拆返開男女組合
Kerryta同李妍再冇動靜嘅話
雙非可能攞埋銀
得Jace有計劃?我其實唔係好覺Jace有計劃,定係ViuTV幫佢啊?
kerryta出完一首就無歌出,明明幾正
對手gigi cheung力谷
叫做出了隻碟,keep住有做下節目,然後年尾有個show
比起其他人叫好好
啱,jace chan歌正多show捧
動森一時間load 唔到
oh my god
知名度高左dd
其實點解要拆,我覺得女新人無一個值得拎
反而試當真仲值得拎

教壞細路既人都話人唔好教壞細路啦
死無咩印象 余翠芝係邊個
有無相
李妍有動靜喎今年已經第三plug 不過公司窮課唔到金上榜啫
oic
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞