[本地] [廣東歌] 香港流行音樂討論 (39)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
今年禁趕推佢出黎
即係留番班好樣啲嘅下年出黎爭
唔覺,cctvb覺得只有出佢先有把握先趁仲有熱度拿拿聲推佢出道
唔會喇
無論佢幾是出
大台新人獎佢拎硬
而903個新人獎就點都無份
我只可以話我呢排聽到《難道喜歡處女座》同《荊棘海》仲多過今個星期嘅冠軍《Dear My Friend》啦
咁可能《Dear My Friend》只係集中日頭播我聽唔到
而《Boss》就集中喺夜晚播我就成日都聽到啦

我唔係會仔細到count曬每首歌嘅ap啦,只係用一個聽眾嘅觀感去講呢件事
我無睇ap啦
不過有啲冠軍歌都係低ap冠嘅
好記得Fiona首叮叮車係19ap冠

咁可能boss要上十大咪狂播
但姜就純粹找拉闊數
所以播嘅比率唔高?
同埋903要造皇 mirror點都會播得多過solo嘅
果幾個星期日日播boss同uncle,令我停聽903
欣賞唔到,尤其後面果首
應該爆
不過jf janice concert飛無人搶,第二日先賣哂
主辦單位沒有宣傳
但女新人有上榜嘅都係得張蔓姿 Kerryta 李妍仲要李妍都係播得勁少
炎xx上到903榜都已經夠攞到獎
今年開到兩個show總共4場其實已經好叻仔,拉另一個又唔駛孭票房壓力
今年再build up下個勢,出年先開solo show啦

覺得佢今年個勢仲強過上年拎男金嘅金堅
其實係!拉多啲街客再開solo都係件好事
合作多啲就好了
唔分嘅話Mike會冇獎感覺都係會分
宜家最驚都係做俾Edan男新人金
金堅上年無力感果d歌其實街客完全唔入屋
拎金係公司谷,點知拎完就走

jay fung 今年歌高質, 同ian MC合唱真係好多街客同妹妹fans識d歌
奔跑吧睇唔睇好903多播
估計一半半
佢都仲有返華納同mag唱k,應該冇搞到咁僵嘅
可能純粹音樂方向不合啫,金堅份人咁有主見佢又有牙醫實業,自己跳出嚟獨立搞都唔係壞事

華納放咁多資源落佢度但佢唔續約算唔算計錯數
Edan金唔係幾乎塵埃落定啦咩?
MC Loser又唔播,Mike首新歌又好似麻麻地
Edan仲要好似就快third plug
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞