[本地] [廣東歌] 香港流行音樂討論 (39)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
係,edan好似下星期派新歌,應該會即上榜
MC今月遲少少派第四首
mike就出完無noise
MC都仲有多一plug未成定局嘅
所以我都係等聽Edan 903 live,仲有3個月練歌
反而Kerryta好似好耐無新歌
樣幾好正常力谷人氣唔會差過gigi cheung
但我覺得903係有心做俾Edan
俾Edan拎金又多人睇又多人討論
唔好幻想佢咩公信力,佢班DJ好多鏡粉
哩位ching就識貨,我地一齊拍定手等聽e先生嘅live
等睇有人屌Edan唔值男新人金個陣會俾鏡粉圍插
天氣凍 希望唔好病
支持903車禍live,為新一年打開序幕
MC已經俾羅乜乜燈死左
著多咗衫又可能會焗親
希望啦我一定會投
gigi cheung同edan精彩表演
十年最經典新人金
edan同gigi仲有豪腎,非常期待21年生力軍金嘅表演
泳兒昨日國慶(1/10)為紅館為文藝晚會獻唱,早前她推出新版《荊棘海》,把一種前世的感覺透過重新編曲呈現,令網民大叫「意想不到」,對於聽眾欣賞她感到十分高興:「我哋唔可以永遠做一啲前人做過嘅嘢,如果唔係就會永遠跟隨人哋嘅步伐。當然要做一啲冒險嘅時候,你永遠唔會知道人哋接唔接受,呢啲就係要取捨,有機會流失一啲鍾意聽我特定曲風嘅歌迷。我好開心有啲樂迷話係『黐線』,其實成個團隊都係黐線嘅,因為只有黐線嘅人先會創造新嘅嘢。」

問到何時擁有屬於自己的紅館個唱,泳兒指自己也十分期待:「呢個係一個我好想完成嘅夢想,呢個地方我嚟過好多次,但係都係嚟睇,或者參與別人嘅演出,希望可以盡快開到,集合依家嘅暗黑曲風同以前其他類型嘅歌。噚日係我經理人生日,佢噚晚許咗個願望,原來都係關於呢一方面嘅嘢,希望我可以達成佢嘅生日願望。」
3rd plug唔得,多數4th都唔會播吧
咁豪腎暫時兩首派台,都無位比佢哋走音wor
MC冇金係高層造成
人哋Viu棄肥仔捧Edan
佢哋就捧GiGi搞到MC冇金
佢地有冇可能爆冷拎最歌
鏡天團fans多但互相搶票
邊個話佢地走音呀
相信佢地會練好啲歌為觀眾帶嚟精彩嘅表演迎接新一年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞