[本地] [廣東歌] 香港流行音樂討論 (39)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
港台再唔上的話,唔驚又比鏡粉圍攻咩
https://youtu.be/Iy0RMsZ4pR4
有冇人覺得呢個組合好正 好想佢哋可以一齊開演唱會

佢地各自開仲好
要多謝Viki
可能係因為首歌本身好正
https://youtu.be/l-9VlNbXjvA
CY陳澤言對於自己的音樂路,原來已經秘密做好準備:「其實不嬲我唱歌或者行歌手呢條路,我冇點同人比較,大前提都係做我自己鍾意做 先,Enjoy 開心 就OK,不過我都計畫 出年一月份推出我自己個人第一隻歌,首歌已經錄好 ,而家已經籌備緊拍MV!幸運有投資者幫手,大家初頭傾開就話試 合作 先,佢都有同我打個比喻,今次合作就好似拍拖咁,去到最後都係想結婚 ,但係結唔結得成就要睇 大家合作 過程!」

入行一年,熱愛唱歌的CY也儲落一班粉絲支持,為了答謝歌迷,CY即將在10月2日在中環一間高級餐廳舉行第一次個人音樂會: 「揀餐廳舉行係姑姐幫我搞 ,起初佢覺得呢個餐廳環境好適合我,成個餐廳都好靚,跟住個老闆又支持!今次呢個小型音樂會真係我第一次,其實都好緊張,會擔心自己會唔會 日突然之間唔舒服,但係點都好我會盡力做個表演,今次係一個好好聚會機會俾我見番好多呢段時間支持我 朋友。同埋有好多我之前中學同學,朋友專登撐場,我有叫佢唔使買飛,但佢都堅持一定要買飛撐場!」

下年出歌

CY對於自己的音樂路,原來已經秘密做好準備:「其實不嬲我唱歌或者行歌手呢條路,我冇點同人比較,大前提都係做我自己鍾意做 先,Enjoy開心就OK,不過我都計畫出年一月份推出我自己個人第一隻歌,首歌已經錄好,而家已經籌備緊拍MV!幸運有投資者幫手,大家初頭傾開就話試合作先,佢都有同我打個比喻,今次合作就好似拍拖咁,去到最後都係想結婚 ,但係結唔結得成就要睇大家合作過程!」
個個禮拜d冠軍歌都係咁播架啦
兩個既創作都係拆夥後越做越好
下年大國會推cy同邊個出黎呢
旋定係鏡仔?
大國簽左cy?
璇係夢想沙龍喎
自膠
Viu*
推jeremy同女團
旋同cy都唔係大國,旋仲要今年都出過幾首歌
個人正式出左道?
陳嘉茵年代已經出左道啦
今年係男新人爭天下,下年應該到女新人強勢
造星女團同tbb星夢 d 女出道爭獎互片,不論歌藝點,有批男要睇女此乃人之常情
我答到你唔係
禁講嘅話齊陰算唔算被大台推去做炮灰
依個唔知,女新人仲有cloud應該下年先派台,應該女新人陣容勁過男
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞