[本地] [廣東歌] 香港流行音樂討論 (39)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
哩段我覺得唔想再翻睇嘅程度拍得上關家姐搶獎

耳殘嘅程度已經去到醫返都嘥藥費

仲要chill club根本唔係live
個cm咁尷尬嘅
鏡粉係咪都吹奏左先既習慣真係唔得
害左班鏡 根本睇歌唔係聽歌
睇到好反感
搞到姜b都以為自己做緊音樂
可能到時又會出黎道歉話唱得唔好
下次表現會好啲
可以講定先
邊首
沒明日其實好underrated
個前奏一流
我就鍾意佢份詞,同埋嗰種好似對話交流嘅唱法,
令到首歌裏面嗰四個角色好立體

《沒明日的恐懼》真係值得更多
唔好啦
佢唱歌真係麻麻地
正路就係咁投嘅
不過距離投票仲有成個月,中間隨時有變數,睇下到時咩情況再決定點投
今年最歌唔知會有四輪投票定三輪投票 (最主要係會唔會有「二十強」呢一輪,定直接喺全部歌到揀十強出嚟)
如果第一輪係全部歌揀「二十強」出嚟,其實唔駛太多思想掙扎
係第一輪就已經係揀「十強」,先至要諗點投票
真係好掙扎嘅,咪睇下叱咤個投票走勢,然後再諗點投囉
Eason 顛峰真係唱功好屈,華語圈一線爭金曲獎,不過拍把聲後期keep唔到
反而軒公把聲keep得好d

顛峰hin公eason合唱聽到出耳油
https://www.youtube.com/watch?v=ZlX8dgHzpzU&list=RDZlX8dgHzpzU&start_radio=1

其他
https://www.youtube.com/watch?v=ZlX8dgHzpzU&list=RDZlX8dgHzpzU&start_radio=1
cloud唔夠氣, 唱功power唔夠,
應該無天后潛質,
磨練下有做一線potential, 事關依家後生之中受歡迎果d 例如jace chan,黃姸都唱功平平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞