[本地] [廣東歌] 香港流行音樂討論 (39)

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
Gigi真心好難聽呀
金獎冇話要好聽,播得多之嘛
其實其他女新人得1首歌或者唔多播
依家谷唔谷gigi都女新人金
可能想幫佢造勢
Cloud日前在社交媒體透露近來有煩惱,皆因她發現之前自己希望OL與演藝圈生活並行,以保持穩定收入的計劃並不太可行:「經歷咗一段時間之後發覺比較吃力、兩邊都顧唔掂,所以放多咗時間喺演藝工作。」所以Cloud近日亦積極考慮與唱片公司簽約:「如果做歌係靠廣告收入去支付嘅話未必好Sustainable,我都諗得比較長遠,如果冇廣告收入應該點出歌,所以都想物色唱片公司去合作,而家都係了解階段、溝通緊,自己都有Keep住錄音、做歌,希望計劃好自己條路。」
深夜浪漫幾好聽
希望cloud搵到頭好人家
有MLA feel
我之前咁講俾人屌
但真心覺得Nicole啲唱腔都係咁上下feel
不過MLA啲詞當然正十皮有多
Gigi嗰首就普通情歌
偽命題鏡粉又想拖其他人落水,mirror 年頭叱咤嗰陣根本未爆紅,亦都冇人斟酌佢哋當晚唱得好定差,紅咗之後次次出show 都係病又走音,賣票演唱會都係咁,咁唔專業係冇藉口可言
https://youtu.be/YyHvgYUf7nw

發現左一首臨訓前啱聽嘅
真係好肉酸,一有批評,啲fans唔係講Twins,就係講叱咤嗰晚,只能夠同啲唔合格嘅比,可想而知水平有幾低
要用到twins比較嘅話其實都好大鑊...........
十足十以前單春fans
單春每次唱live衰咗,就話佢病
單春起碼live都有好聽過,叫做證明過自己,係後期唔識養聲所以先爛啫
鏡嘅問題係so far真係未有過一場(唔係一兩首)令人信服嘅live
今年都睇咗唔少位歌手嘅紅館show,真係個個都表現好好鏡粉唔聽唔了解其他本地歌手就覺得個個都同佢哋偶像一樣長期走音病患,水平咁撚低就唔好吹到救返香港樂壇啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞