想試玩流亡黯道 Path of Exile (PoE) 仲有冇人玩緊?

671 回覆
13 Like 41 Dislike
80級(未打奇塔弗)重置天賦第一次體驗到流派好玩嘅地方
80lv都未入map?
做足今季啲嘢都幾好升
我個80級開服玩到而家,靠刷終章之前兩張圖升
玩到act6唔夠秋 是咪要斬掉重練
抗性夠未?去到Act6開始會減抗
抗性優先然後先諗傷害
過左英國太高ping無同fd玩
POE有幾樣重點
只要跟住 過章節就冇乜難度

第一 元素抗性 要滿75% 過完第五/十章 會各減30% 總共會減60%抗性 只要撐滿就冇咁易死

第二 血 天賦樹唔好掛住加傷害 搵晒自己職業附近既生命天賦加 平均黎講每一章需要既血量係300左右
即係假設你打到第6章 血量要大約係1800左右 唔好差太遠

第三 六連裝 早期既傷害主要靠連洞既加成黎撐 就算冇六連都唔緊要 過章節黎講四/五連洞都已經夠做
再黎就睇下自己招主動技有啲咩輔助寶石配起黎會勁

基本上做齊呢三樣 就好快過到奇塔弗
仲有void manipulation
Efficiency
Concentrated effect
岩岩拓完荒過左a8 Sirus
本身仲諗住有大神會玩Tornado
點知幾乎一個build都冇
Energy blade又係
新技今季流流地咁款
我仲係卡緊80lv未打奇塔弗
台服啲人當我化石玩家
攞命疊過去咪得
我都試過其他角色不停復活咁玩
不過bug到自己卡兩次唔出終章傳送門
人哋入隊睇到,係得我睇唔到
少癲ching玩咩build
上個版本玩召喚,
火骷髏、骷髏、殭屍、幽魂、魔像、純淨護衛、擊殺嗰啲幽靈全部開晒
享受遊戲唔好進入刷圖階級 會變咗你嘅人生
今季打到少少錢 有冇ching可以指點下怎賣現金 玩緊國際服
RMT 永ban
有冇人有地圖,我另一隻過咗終章不過一張地圖都冇
岩岩入坑, STEAM係咪冇得用漢化?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞