想試玩流亡黯道 Path of Exile (PoE) 仲有冇人玩緊?

671 回覆
13 Like 41 Dislike
樓主加油 完咗主線ACT10先正式開始隻game
之後開地圖儀打 T1-16地圖 推A1-A8/9
打boss: Uber Shaper/Elder/Sirus/Maven
仲有其他end-game content: 刷五軍/掘獄/幻象異界/五瞻妄玉圖

建議樓主上YouTube 睇下啲end-game content 提高下動力
有冇國際服巴打想加嗰friend 有機會可以一齊玩或者問問題
玩多兩玩就識架啦
黎黎去去都係個幾味
見人3ex放,未整到100C 但無人放個粒石,係咪一定要自己打
86lv之後就升唔到,卡住成日死
粒石係好難跌 3ex算正常
唔洗要自己打
可能要upgrade下你啲裝備
or
改下打法
正常黎講95lv先會有阻力?
我3抗75% 混抗-60,血盡撐到4000血,有時都會比怪秒紅圖都跳哂任太易死
4千血係會畀人秒
穩既要5千5或以上
搵ES幫補下
唔好沖入怪群 多啲走位 拉打 打慢啲
我有一季玩刺客電烙都係4千血左右
都係死成狗
最後我選擇 死亡時發動-傳送門 算鳩數

主要係你再投資係防禦面都係會死
同埋你可能要用好多錢去執身
其實個效果唔明顯
不如用筆錢投資落傷害仲爽快
係咪就快有新一季?
10月尾開季
台服遲一個星期
熟哂應該一日內act10
新手唔熟路就冇計
無人帶住係搞好耐
下季有無話咩build會改?
詳情睇patch notes
上面有人貼過
點解好像辛苦過返工
隻game 可以玩到好chur亦都可以好輕鬆 最緊要自己開心就ok啦 講真係一隻自high game 黎 慢慢發掘搵到自己享受隻game嘅方法就會覺得好好玩

好似我咁 都係當呢隻係單機game咁玩 每季玩2-3個新build end game 有機會就上下POEninja 招技頭5頭10自high下 之後再玩下季尾個地獄Hardcore mode活動就完一季 如果嗰季唔得閒/唔太想玩 都係玩下啲新技 推到紅圖 個build成形就算
我本身都由3.9開始玩 我意思係可以俾新手問下問題
完全明白呢隻game要由零開始學點玩會好痛苦 所以想幫下佢地
同frd玩都係為咗曬命

POE日常對話
:嘩 打到5ex
: 屌你
有時非洲起上嚟打咗成個月都冇一粒
所以自己玩最開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞