想試玩流亡黯道 Path of Exile (PoE) 仲有冇人玩緊?

671 回覆
13 Like 41 Dislike
Diablo 3 入坑玩呢類game,岩岩試玩完Diablo 2 Resurrected 好失望想試玩PoE balance下,見隻game 2013出但出左PoE 2 expansion 無耐 如果依家先入坑會唔會太遲?同埋玩邊個platform同玩邊個server好?
永遠唔遲 個個都係季季都重新玩
即係個角色會唔見左要重開?
一季係幾耐?
同diablo 2 3 比 PoE 好唔好玩
poe屌打啦
3個月左右一季 完左會合併落standard
又開新聯盟 不停加主題 平衡
所以先keep到咁多人 唔會悶
唔會唔見
佢分左賽季區(新聯盟) 同標準
完左賽季D角色就會去左標準度

1季大約3個月 新賽季多人玩D
每季都會有新野加

而家黎講算係季尾
你都可以玩既

睇你揀台服定國際服
極度唔建議新手玩台伏
台服物價貴幾倍甚至十倍
有漢化玩國際服唔難
多人玩個D係好貴
但今季獵首40E-50E 買到 國際服貴好多 (而家黎講)
通貨 1E 可以有3000-4000 連結
台服爽D係通貨方面
隻game係唔係pay to win?
寶季其實玩乜?隻game係鬥乜野?
通常玩咩職好?
唔係pay to win
打怪 打寶 冇野好鬥
咁娛左standard之後玩乜?
賽季個陣又玩乜?
個交易好複雜 打完campaign 打左幾個tier既圖就無玩
後面好似仲有好多boss
又唔洗錢 down黎玩囉…
未去到後期都唔洗買倉庫
我冇玩一年回歸都r撚晒頭
相對黎講放野好唔抵
但國際服放野好快賣走
推到後邊都只係打最尾個幾隻boss
新手黎講 交易其實就係買成品裝 換下通貨咁
老手通常都係買材料自己整
咁賽季同standard有咩分別?
Standard通常係畀人試技 test野 之類
新賽季就睇下係唔係大update
細update 可能平衡下啲技 出新技
大update 輿圖改變 新地圖王 新玩法 新材料整裝等等

我講既都係好片面 等睇下有冇巴打補充
新賽季有新content
標準要等賽季完咗先會有新野

因為太多資訊 唔係一言兩語講得哂
建議有興趣可以去巴哈睇下
咁其實個角色用完一季都廢左?
d裝farm左咁耐下一季就冇用?
玩完果季 所有角色會轉去standard
想問有冇mac版?
同埋係steam搵唔到既
steam好似因為台服ban左港台區
要自己上ccc到down
poe mac機唔洗諗 另外冇steam版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞