想試玩流亡黯道 Path of Exile (PoE) 仲有冇人玩緊?

671 回覆
13 Like 41 Dislike
我覺得Poe冇diablo好玩

同埋個Poe 啲art design同色調梗係差啲差啲咁,好有土炮feel

D2 D3畫面望落去舒服好多
貴係因為產量問題
台服人少相對物品少
物少就價高
相對咁講
國際服人多
錢多 所以錢既價值低
同樣1e既錢
你台服可能買到多啲既野
但國際服就買得少啲

但如果講緊件item係神裝
咁兩邊都係一樣咁貴
打個比喻
你係泰國買超跑
同係香港買同一架超跑
都係咁貴

但你100蚊港紙係泰國洗就好洗啲
當然現實唔係咁樣 只係具體描述一下

兩邊市場玩法唔一樣
但係轉左去standard就冇野玩wo...
poe對新手極度唔友善
樓主如果想試 應該要搵一個有經驗既人帶住你玩
因為開始係好悶
悶到你個build準備成形個下
先開始有快感

同埋新手要渡過前期係好長時間
好多新手就係捱唔到就棄game
正確玩法係每3個月重開一隻新ac玩新聯盟機制 新裝備
成隻遊戲設計其實係建基於呢個玩法上
例如設計到無金錢系統 只有通貨 而每個通貨都有實質作用 鼓勵你適當地使用 所以過度囤積儲蓄基本上無咩意義
你既progress推進速度唔係單純睇你使幾多時間 而係取決於你game knowledge 例如你第一次玩由1lv升到 60lv可以要兩個星期 但識玩之後6個鐘可能就升完 錢都可以好快賺翻黎(加上運氣)
遊戲內容其實都唔係真係咁長 好多高手可能一個星期已經全破
standard係有野玩既 亦都有一派人係玩standard為主
首先賽季同standard大致上同上面巴打講既一樣

賽季會有新既 核心機制 新王 新item
而當賽季完左之後 呢d核心機制 官方就會睇心情
直接加入standard做地圖隨機出現 或 用某d方法先可以進入呢d機制
仲要今個版本改撚到
下季又話繼續提升主線難度
單機休閒玩家表示心很累
上邊都有巴打講咗poe主打係賽季玩法
舊賽季既角色會轉移去標準聯盟
除非你諗住係標準長玩
否則都係新賽季開新角色由頭練過

新賽季 同標準有咩分別 上邊都有巴打提到

通常每一個新賽季
啲技能經過GGG Nerf過之後既改變非常之大
e.g.你上季玩緊好op既技
可能今季畀人nerf到連第一關地圖王都打唔贏
所以每一個賽季都有唔同技能既玩法
你都可以揀一啲你未試過既新技能去玩
same 今季第一次有想搵公會入既諗法
所以季季我都會賣晒d錢裝 都叫賺返千令兩千
關咩事
係因為台伏多外掛刷通貨先貴
同埋邊有可能用E比
正常都計C
計C國際服啲嘢全部平好多

台伏一開波就有70%亂碼機械人
之後外掛壟斷市場 你點同人哋鬥
新手唔識賺錢 根本冇可能玩到
仲要咁多亂出價仔 打到嘢都賣唔到錢
巴哈出篇垃圾廢文 之後啲平嘢即刻貴幾十倍

仲未計垃圾伺服器
根本就唔應該去玩台伏
你開季第一日打到1ex都可以好快碌得大佢
睇你game knowledge夠唔夠啫
3.15
玩poe會仲失望
隻game係一季一個cycle
完一季就全部重玩
成功poe mac 玩到,steam轉去英國再用steam poe mac website link開
Owner
Tencent (86.67%)

In 2018, Tencent became a majority holder in GGG, acquiring 86.67% of the company's shares.

支那多謝你
CLS一開角色玩就連續玩左六個鐘
超上癮,好玩過dianlo 2,佢個引爆炸彈考古系統好過癮
輕鬆玩下熟下d機制先 下年就有Poe2.0
GGG奶共奶到出血,Ban咗我個遊戲名FreeHK
小心部mac收皮
點解咁講
英文屎都係玩台版算,另外國際版有冇中文版,邊度下載?
玩緊London server,d 英文好易唔洗好勁,上面話台服有伏,好似話有漢化包
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞