想試玩流亡黯道 Path of Exile (PoE) 仲有冇人玩緊?

671 回覆
13 Like 41 Dislike
又未試過疾下疾下 最多server死 集體大斷線
我自己試過兩季國際服都係個fps 係咁chok
但台伏就無事 順到爆炸
如果講打王 新手我意思係你唔知隻王打咩傷 有咩combo

紅門女皇最易打因為佢少血 分身同無敵phase 都好易明,最重要佢既入場碎片最平,你打到act9 act10已經有機率跌

玩耐咗既人都可以好「新手」如果你想講既係in game knowledge

你試玩一定係睇吓自己想試近定遠攻/法術定攻擊/self cast定召喚物,再自己上佢國際服forum 抄Build

Build一定要抄係因為多數唔會有伏 多數可以保證你打到黃Tier既地圖

你自己研究唔係唔得 但係一定會打得慢同難好多
而抄build 同睇人哋既玩法都會令你間接學到隻game入面唔同既mechanics

POE因為每三個月都加新嘢 你新加入係好難短時間自學哂所有嘢

例如 咩裝叫靚 點堆傷 堆防 打圖打王點拉打 點由一開始乜都冇再慢慢有錢買裝同賣裝

有人玩POE鍾意craft嘢賣嘢
有人鍾意刷王
有人鍾意鳩刷地圖
係睇你想玩咩同點玩
台伏玩啲熱門少少嘅build
啲嘢就貴到上天價
同埋個交易風氣好差
成班人標0.5 好多人問多兩句就起曬槓

我反而玩台伏先lag
行幾步路就停 之後就超高速跑步
仲要成日啟動傳送門失敗
要避開熱門時段先得
我國際服反而好順
玩日本 delay都冇乜
國際服無論係 同步/預測 mode 都係lag到傻
反而台伏肯拔圖就一定順暢

可能我自己本身係單機佛系玩家
個價升成點都唔太影響我

我真係用兩季時間去玩國際服
但真係無台伏個手感
似你個isp問題
我以前有個朋友玩POE
開服頭幾日打到幾EX就唔再刷圖
日日就係炒股咁 低買高賣
又畀佢玩到幾百EX番黎
EX 其實係咩黎?
幾百EX 可以換到咩野?
係咪賣真錢?
EX= exalted orb = 崇高石
通常物品都會用 EX&C去定價

EX係game到就係紙幣咁囉
C就係散紙咁

隻game唔畀人用真錢交易 會畀人Ban
btw 想換真錢好多方法既
Givememoneyy

今晚會Online 到11點
果抽英文就係你GAME NAME?
Yes
密你唔應我
老手想回坑 3.16有冇流推介
Toxic rain/minion/seismic trap
今季點燃應該玩得下
毒雨永遠無得輸
有無人已開始試玩緊呢隻Undecember? (PC/Mobile)
覺得個系統好似PoE
https://www.youtube.com/watch?v=Dlmdb2Iquzg
睇落OK既 正式出會玩下
但始終手機GAME既 實有課金內容 都要睇佢正式出果陣變成點
點可以試玩?
league currency係咪完季前要用曬唔係會冇?
都係 比較下Lost ark正d
係呀 睇巴哈見到人玩緊 仲要本身已支援繁中唔駛睇韓文 唔駛vpn
所以先諗住今晚都試吓裝個pc版睇吓係點
Lost ark 有無玩過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞