【戰略局】《病港II》(40)

1001 回覆
1106 Like 10 Dislike
push
果然是滿天
關你咩事呢毒撚
少咗日文呀呀呀呀呀
你心態都幾好笑
就係因為免費,所以就算貨不對辦都唔可以出聲?

舉個例子
公司應承中秋節每人派兩個月餅
但而家每人淨係收到一個月餅,又或者收到果兩個月餅係發霉嘅
我同你講「有月餅你就食喇,又冇收你錢」,咁得唔得呀?
留個靚名
你個例子錯左啦
應該係公司習慣每年都派月餅,但係無應承過無講過每年都派
今年唔知咩原因無派,你就係到嘈嘈共
你個例子最多話墨巴出垃圾文
我諗重要嘅唔係免唔免費
而係在於責任囉

身為作者係有責任出文俾讀者睇
但幾耐出幾多出咩質素嘅文又點可能有界線劃分到
同埋責任呢家野如果無明文規定不嬲都係攞黎律己
只要墨巴覺得fullfill左自己「作者」嘅責任就無問題

啦雖然墨巴肯出多幾篇我又唔介意睇嘅
「無應承過無講過每年都派」

Sorry喎,墨b的確係講過每日都會出文,除非佢事先講明果日休文
而前日墨b亦確係冇喺連登冇喺FB IG講過會休文而冇出文
邊到有寫每日出
睇左5 6年墨巴都唔覺有
墨巴
我今朝睇完之後
全日心情都好撚曳
可唔可以屌你點解要咁
係我有史以黎最想負評你既一次
點解
你之後都會有同樣既體驗
寫病港大長篇,就好似一套每晚準時播放嘅劇集咁,一年播足三百六十五日,俾會上網睇小說故事嘅讀者提供一啲免費娛樂

有證有據,滿唔滿意?

其實我開頭只不過係輕鬆咁講下墨b出少左篇
唔知點解有人就口出惡言「有文你就睇啦,又無收你錢」
其實我有俾錢課金唔通要唱通街話你知?又唔見我話你地淨係識得免費睇文,連課金俾墨b支持下佢寫作都唔肯?
好喇,跟住舉個例子又被人錯誤事實用駁斥,唔緊要,而家俾埋證據你慢慢睇,再唔係嘅你問一問呢到有邊個唔知墨b除非講明休文否則每日一更
Lm
文呢
咁我又覺得無咩所謂嘅,有準時出咪睇,無準時或者少咗篇都唔洗計到咁足,講少咗次休文都無問題,墨說往績良好,點都有得睇完。
睇故依啲課唔課都由人嘅啫,我好老實講由糖果睇到依家我都無課,淨係買書。
得文字討論最唔好嘅地方就係有時分唔到語氣,人地又唔覺你講笑,你又覺得人屌你,一齊追故咪算,無謂係到爭吵。
再公道講句,你最後個句都係單打緊人同引戰喳喎。
雖然我好少留言但有追故,唔覺得有變感情台成人台喎,就算追故識到人都好正常啫,我由高登睇故睇到連登,點都識得啲人會傾下計,正常交流啫。
被單打用戶已上線
滿意,咁你可以繼續屌少左文喇
我錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞