[Netflix Series] 韓劇《魷魚遊戲》討論區

910 回覆
67 Like 37 Dislike
其它po見倒有人睇完魷魚之後睇今際
又係話悶到仆街,要飛嚟睇

第一關公仔係偵測唔到阿伯
第二關佢實力絕對夠過,只係拍到岩岩好,何況冇人會殺佢
第三關 拔河 全組得佢係冇鎖上手扣,所以唔會有事
第四關 如果得番佢一個 就退場,入到去就保送主角
身邊無睇開呢類劇既朋友睇完魷魚再睇今際一致覺得今際悶到仆街
今際真係要有睇開漫畫先會入到口(雖然真人版拍出黎效果已經好撚差)
點解釋如果第三關佢輸左而唔死?咁咪俾人發現佢有問題
殺埋對面組咪得
咁要直情殺晒所有淨低既人先得
咁佢搞呢個遊戲仲有咩意義
話時話拔河個game邊度睇到呀伯無扣鎖
睇多一次都唔太覺眼 最尾玩完都係有鎖住架wor
有個銀色嘅鎖,剩係冇扣落呀伯隻手
自願玩死亡遊戲,同親手殺第二個人係兩回事
同埋走既前題係過半數,實際係投票分誠哥身家,反映唔到個人意志。
由輸左要俾人打代替賠錢,變左輸左要死,然後變左對面成隊輸左就要死,去到自相殘殺。
個有錢人就話我俾過機會佢地走。明明呢個係有錢人設下既陷阱,有錢人自己都只係自欺欺人話俾左機會人走。因為雙方既資訊根本就唔同。玩法都只係主持人決定。

同埋玩到無野玩,都只係導演既諗法。或者話係有關既設定。設定難令人信服,又係另一回事。

同埋阿伯點都唔會死,咁有無絕症又有咩關係呢?
明顯係有劇情上矛盾,亦衝擊左主持人所謂既公平

所以阿伯做事本身就說服力就唔多夠,所謂既公平,阿伯享受遊戲,阿伯話有俾機會人走。根本就說服唔到人。
其實有無人解釋到點解佢地睡房部牆已經畫哂啲遊戲出嚟,但佢地都係唔知有乜遊戲要玩…..
因為一開始好多床,無人發現到?
有wor 第4集淨低7分15秒個下
見到佢隻手都有扣住個銀色鎖
好多睇劇嘅人都睇唔到,佢地果個精神狀態發現唔倒唔出奇
你個mon唔掂
如果佢果組真係輸,佢放手就唔會跌落去
係咪角度問題咋 你睇返我講個個秒數 係有個鎖
要咩解釋,全部係佢既人
咁d玩家點?殺晒佢地?btw睇返第4集係有鎖
你睇第4集47分45秒呀伯企係度個時 有個鎖吊住
所以其實我覺得阿伯係主辦者呢個位有少少做多左
成套劇感動位,我覺得係第四關智英姜曉短暫既友情,同埋阿伯犧牲自己成就主角,點知原來阿伯唔洗死呢下已經扣哂分
btw宿舍困獸鬥閃燈個度可唔可以閃多半秒呀大佬,導演有無諗過觀眾隻眼既感受,睇撚到我眼殘
因為玩game既人都係弱智居多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞