[Netflix Series] 韓劇《魷魚遊戲》討論區

910 回覆
67 Like 37 Dislike
第四個game之後就好悶
好多個位班玩家會覺得一起贏一起走分哂d錢
明明個個都知最得只得一個人贏 假撚到
明明只有棄game唔撚玩先唔洗死
其實佢一開始有冇講到贏家一定得一人?
定我miss咗?
第二集好撚悶
成個鐘去交代
但一句總結晒就係每個角色都窮撚貪錢
佢哋唔係貪錢,佢哋係冇錢會死
貪錢 我形容得唔好
佢哋係需要錢
無講
淨話過曬關會有錢
所以第一個game未開始其實已假定左一定有人要死
所以第一隻game死最多係合理 參賽者知點玩果陣已贏左一半人 平均每人贏左一億 仲要有錯覺覺得技巧好就齊齊過6關 咁先吸引到佢地繼續落去
一開始紅衫人話唔繼續遊戲啲獎金就會分俾死人嘅屋企人,每人有一億
但佢地決定返去玩嗰陣啲獎金冇少過
即係分錢係呃鳩人?
反而覺得佢染到成頭紅
係想講自己背住咁多條人命 血
就有今時今日咁多錢
提醒自己咁
應該係指哩界遊戲玩唔成就會分錢俾死者家人
但大部分人都返去玩 咪繼續遊戲囉
應該一早估到會重啟
開司無論智力定勇氣都高過主角N條街
阿伯瀨尿同發高燒d𡃁唔理?
個呀伯如果拔河果關已經死尻左個結局會點
韓美女露點好無謂
佢都冇所謂啦,橫掂都係死
D靚手下 太低級
唔識高層有幾出奇
只你老母
大陸仔先會用只
隻就隻啦
要完成呢屆比賽先會派彩比死者家人
姐係要小個一半生還者同意番入去close game先會派彩比死者家屬
簡單d講一係winner take all 一係重開失敗生還者一無所有死者家屬有一億帛金
只你老母咩
上面條撚樣又係 屌你老母隻game呀 識唔撚識呀
可以係冇人拎得晒廿粒玻子,所以有兩組係兩個都死晒?
諗緊嗰班玩過第一個Game冇入返去嘅人,第二季會唔會有劇情關事。嗰時組織有講到要繼續監視佢哋,如果之後係講到要挑戰估幕後組織,呢班人都知唔知唔哋咩事。
同埋幕後都似同警察有關,負責人咁熟警察啲嘢
套劇真係好撚多bug
特別係咁撚多cctv同高科技 差佬來去自如冇撚事
個主角鋪鋪揀劣勢 揀幾鋪同個阿伯都贏
個主題又唔明顯 玩game就重點講game入面點鬥
又要開其他線講乜柒賣腎又卧底
Game入面既內容已經無鳩聊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞