[Netflix Series] 韓劇《魷魚遊戲》討論區

910 回覆
67 Like 37 Dislike
圓圈應該同工人冇分別
續集
D VIP全部死老豆款咁
一D都唔變態,傻鳩咁
細支野
美女勁好戲
其他人唔玩
啲錢先分俾死咗嘅人屋企人
在生嘅人一蚊都無
如果繼續玩到分出贏家
就贏家拎晒
有少少分別,玩彈珠 or 拔河係你死我亡 (主角會易d釋懷,因為求生存)
但最尾game,佢嬴就男二死,退出就一齊生 (有得共存但如果都選擇嬴,佢內疚感應該會大好多)
其實男主都係貫徹始終,有錢分當然好,但為咗錢而親手害死人就唔會做
係,拔河更加易釋懷,對手都係抱住殺意同你死過,果下其實雙方係真死鬥,算係自保殺人

彈珠都話主角以為呀伯失智,以為真係純玩遊戲,呃咗佢,佢都過意唔去,見佢喊其實已好內疚

最後佢選擇贏就真係純為錢殺人,而且佢係可以選擇雙方生存,如果佢簡贏就真係變咗為錢既殺人犯
啲鬼佬好戲屎
一聽D英文就知係李秉憲
你撈亂咗
賣器官集團個29號既身份係差佬係船上殺個條友既
係圓形面具
負責人殺既係方型面具差佬執左來帶左一陣就轉番圓形番房
同埋佢地係要scan個面罩先分到身份
一係winner take all 一係重開失敗生還者一無所有死個班既家屬先有帛金
因為主角贏左所以係前者既情況winner take all
有贏家就唔會有安家費
睇到果個鼻環女講

「好多謝你…同我玩」

😔😭
睇完成季

完全係眼已經望得唔高,手就更加低

牙伯冇鎖隻手,所以佢點都唔會死係拔河隻game度
其實好怪,佢果隊如果輸咗又得佢無死會好突兀
所以咪怪囉,唔通為左佢,又殺曬地方全隊
咁班vip咪做曬on9仔

重學人講公平遊戲
可能睇慣鬥智類,覺得呢套冇乜特別

純粹係最尾有影帝坐陣先拉返高分
差佬阿哥住考試院呢個設定真係唔知想點…
啲緊張感完全無晒
第一個 game 個集就正 壓迫感勁大
VIP有鬼佬有大陸佬
睇住班傻仔自相殘殺,指住佢地黎笑
即刻覺得好似影射緊香港咁
其實你個幾點戲入面都有解釋左
一呀伯本身就有絕症都唔怕死
所以先會自己落場玩埋一份
同埋game2夠鍾啪人個時過關個d番哂房啦剩番既都係要死既人同工作人員情況同game4一樣
班𡃁都係唔會啪自己老闆
二處入面講左佢係要班入自願番入去玩唔會強逼
三其實同一一樣呀伯都唔怕死
跟本無咩所謂同埋班𡃁要確保呀伯唔死其實都無咩難度係d鐵鏈度做手腳整死對面就得
都係任佢吹姐
四你用我地窮撚視覺去睇有錢人已經錯啦
人地咩都玩過哂先揾d新野玩姐
只係賽馬鬥狗換做鬥人多d變化好玩d姐
點會自殘呀伯係有絕症係咪都死先話落埋場玩仲刺激
試下呀伯叫埋佢班fd落場玩呀班友都唔會陪佢顛啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞