[Netflix Series] 韓劇《魷魚遊戲》討論區

910 回覆
67 Like 37 Dislike
阿里死得最慘
雖然話係唔係都死,但俾我簡安祥病死,跌死定槍殺,我一定簡病死
應該可以做手腳令到佢唔死
一定唔會對佢開槍
冇鎖? 睇番係有鎖喎
睇哂
覺得自己浪費左8.5粒鐘
嗰三條rule同related劇情同我作文是尻但寫D野塞字數冇分別
成套戲最貼近個人設就係四眼仔
其他唔係on9就係精神分裂
成套劇最正係vip梳化後面條女
唔止得佢露
仲要正好多
淨係射膊頭跌落海 我肯定第二季細佬冇死到
如果唔係有依條線 解釋到閉路電視有時會俾人改畫面 個差佬邊有咁容易潛入去
呢套劇真係贏在之前既韓劇同韓國電影輸出做得好,先吸引到咁多人睇
今際之國劇情根本完勝呢套,起碼集集都緊湊先
呢套一開頭鋪得太耐,好多情節根本多餘,真係第三集先開始困獸鬥入戲肉,但重新入到去第一隻game,竟然係糖餅呢類靜態game,我等左兩集之後真係屌出聲

今際之國係輸在係日本演員太overact,造型太中二,唔係咁多觀眾受落,尤其係外國觀眾
再加上日本電影同劇集本身都已經走緊下坡,無咁吸引到外國人,齋講劇情今際之國真係好睇好多
留名
睇到第三集界糖仔覺得好鳩
但都要睇落去
冇銀色個鎖
二其實解釋倒
個阿伯剩係想啲自願玩game嘅人入去比賽,因為呢班人最大決心
好人冇好結果⋯⋯
Netflix接連推出話題劇集,但不斷出配問題,像是《魷魚遊戲》不但「報名電話」使用真實號碼,讓苦主電話被打爆,現在又被爆獎金帳戶也是真的!而Netflix處理方式居然僅是賠償受害者100萬韓幣。但另外一齣《D.P:逃兵追緝令》被南韓7-11喊告後,竟同意修改內容,讓網友直呼Netflix根本大小眼!
《魷魚遊戲》上映後延伸意外爭議,像是劇中孔劉遞出名片上的報名電話,居然使用現實生活8位數字碼(一般韓劇會少一碼,或部分數字打碼處理),結果好奇的觀眾真的狂打,讓苦主電話響到沒電,然而製作單位要求受害者換號碼,並只賠償100萬韓幣,網友直呼,「對Netflix超失望」、「超不負責任」。
【魷導無恥言論】魷魚根本又再反映劣幣驅逐良幣
https://lih.kg/2716135
發覺大家對今際同魷魚嘅評價都幾兩極
無死,唔係後尾有幕影住佢對住塊鏡

呢個係電腦定手機game?
又一個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞