[Netflix Series] 韓劇《魷魚遊戲》討論區

910 回覆
67 Like 37 Dislike
醫生幫手劏人賣器官條支線係有咩作用?好似有冇呢條線都冇撚所謂?
智英正wo
差佬取代左賣器官集團既人個身份
CCTV有座房既幫佢地改來掩飾賣器官生意
隊長房vip房應該無或班兵無人有權限睇到
其實如果唔係夜晚大亂鬥既話
正路應該會唔止一個玩家贏
波子個度死一半人 玻璃橋最多死20個左右
suppose最尾個game都係團體賽
呢個位我覺得都麻麻地
個身份係俾個負責人殺
屌你可以直接偷個死人身份殺
但全部人都唔撚知 明明當面殺 咁撚大bug
最大bug係個主角,左膠得黎又無腦無能力一路都係靠主角光環符碌過關

咁既設定仲要下季返去同個組織鬥點玩呀
我記得負責人晨早知佢細佬混左入黎, 所以可能隻眼開隻眼閉
負責人係直到搵到29號條屍見到張證先知係細佬,佢地係間房入面玩捉依因果陣都未知,都唔早
仲要捐過個腎俾細佬都忍心開佢一鎗
邊到有講知啊
到搵到條浮屍先知
去到最後一個moment 仲為咗個衰人想唔玩
心諗做乜9
唔理佢之前害死幾個人先
連男主角都想殺啦
仲懶仁慈
為個衰人放棄三億幾港紙
痴孖筋
就係記得搵到證一幕
我fast forward搵唔番, 但唔記得ep幾
阿伯無啦啦退燒 仲玩到game
全套戲最頂唔順佢兩條友扑野
拍比外國人睇
外國好多劇硬係要加呢啲情節
純講個組織管理好普通,大家都係搵錢。
好易攬炒 死都唔玩最後一粒 又無得用暴力
硬係覺得呢啲劇要有成東日
其實去到尾主角都係無親手殺過任何一個人(女主都係)
所以最尾game你叫佢殺咗個熟人先有得嬴佢唔會落到手
咁提出放棄都合理
最尾果下唔係要佢親手殺,只要佢企入去圓形同三角重疊果個位就會嬴到個比賽,輸果個就會淘汰比槍殺,主角提出放棄係唔想個 fd 死
其實唔使佢親手殺
只要佢行入嗰格度贏就得
咁彈波子嗰part
佢都係因為贏咗而個阿伯會死啦(正路)
所以其實形式都差唔多
咁點解主角fd個老母冇收到一億仲要係雜貨舖做?
VIP有支那人仲要吟杜甫嘅詩驚死你唔知佢係支那人

我估如果有下季應該唔係韓國做地點,VIP講過舉辦過好多屆多數最正嘅game都係韓國主場搞,期望下屆有其他種類game睇(突然覺得自己好VIP)
其實以為會講下d staff點黎,係為錢/被逼定點
圓形果d好撚慘又無槍防身,又俾人屌,又會有生命危險,又無自由,係咩驅使佢咁做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞