[Netflix Series] 韓劇《魷魚遊戲》討論區

910 回覆
67 Like 37 Dislike
根本係
炒埋一碟再加韓劇灑狗血
防守嗰方唔可以俾攻方衝到去終點囉
都唔使明啦, 佢哋邊個打贏邊個就有獎金啦
北韓妹都有另外一個識咗一日既女自我犧牲
妹去地地染紅毛做乜尻
所以個警察死左?
好地地染紅毛做乜尻
所以個警察死左?
默示錄d遊戲好好多,十條路起碼有一條生路
最中意見到一大堆廢物連登仔/女留言挑剔雞蛋裡挑骨頭咩都踩踩踩話好差 送撚哂你地班渣滓入game玩就最爽 睇下可以生存到幾個遊戲?
改變印象要有個新開始

開第二季多數唔會死啦
妹去地地染紅毛做乜尻
所以個警察死左?
改變象要有個新開始

開第二季多數唔會死啦
如果要一集集追應該冇心機睇,一口氣睇完覺得故事一般,整體只有7分左右,故事多犯駁位亦好多前後矛盾地方,個別演員有好表現但整體水準只能算尚可。

故意留條尾想做第二季果度完全唔合理
最尾個大隻佬變咗對朋友深情男個段戲有啲難頂
呢度我覺得比較少成份因為夠friend或者咩高尚情操,主要係果個鼻環(?)女本來生無可戀,印象中係佢老豆信邪教殺左老母跟住佢殺左老豆,之後踎左一陣一出黎就有人比卡片搵佢玩game,有啲似係想借他人手自殺咁。

頭兩個單人game 應該係有指示咪照做過到就過咁,扯大纜分組果度佢都係自已一個坐係樓上,係得脫北女理佢

個女仔心理應該已應崩壞左未到自殺但死左都冇所謂咁,行為就完全係隨波逐流,突然感覺到有少少善意就可以自我犠牲
俾7分咁高
有栖係鬼絕對惡人同好人
劇入面紫吹已經冇絕對好壞 喺中間
會無情利用其他人同時有罪惡感
有栖金毛fd唔壞但衝動起嚟都勢利
會一拳中落有栖度 鬧佢遊手好閒

魷魚除咗金融男
其他角色對人性刻劃都唔見得好
做得出色嘅純粹係演員啲戲好啲
好過今際班後生
套劇係演技令啲角色豐富咗
唔係劇本本身寫得夠刻劃人性
本身成班配角 出鏡已經多咗德秀同癲婆
夾埋班vip, 都係單調老套嘅醜角嚟
吊橋果度根本係bug黎
無論你點選擇都係死
比你好運一次第二次都係死
似係比喻你玩睹或者炒股
只要行錯一步都會輸到你無條命
韓國拍依類劇好過日本

日本個啲吓吓鳩嗌 毫無演技可言
唔同
個男主係影帝人馬黎
同阿伯玩波子個part 演得幾好

為咗生存而欺騙個種內疚
今際如果搵菅田將暉去拍就fit晒
一開波已經比觀眾睇到個阿伯唔簡單
睇晒全部
呢套野唯一覺得d game太低能
完全玩運氣
好似吊橋,邊個會過到
根本為殺而殺

唔同今際 真係用腦就過到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞