[PC/PS/XBOX] 破曉傳奇 Tales of Arise 討論區 (2)

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
服飾問題
女主打死都唔着達納衫要去遺跡搵衫
打完5王去左牧場接個支線任入遺跡,打到尾隻王65LV即刻灰撚左
我夠熟練度可以直接出瞬星水砲隕石
你未夠可以用返初始水同風合水砲
想問後備d 飾物效果有無用?
例如稀有道具提升依類,定正選先有效
4王之後冇左火劍同女主之後弱到戇居打卒到都要掙扎 利申玩最難
超易打男女主LV10
更新左d乜
https://gnn.gamer.com.tw/detail.php?sn=221281
但是《破曉傳奇》則是採取敵我方一邊攻擊的時候,一邊迴避並反擊,逐漸將戰況拉向有利的形勢。跟以往的作品相比,雖然對動作性的要求也許會高出很多,但是敵人在攻擊前都會有個簡單明瞭的前兆,成功迴避的時候可以感受到一種舒爽的感覺。

即係製作組有意識nerf連技
只係講下今次比以前多左新野姐

攻擊前都會有個簡單明瞭的前兆
有係有呀 但個判定閪到
佢nerf連技比d第一次玩傳奇系列嘅人易上手d 鳩估 以前傳奇系列砌招都要砌好耐 遇唔同怪又要用另一套連
其實擺明啦
成日講乜連技連技
疊到50連以上
我諗其實唔係好多人理哩啲
包括我
唔覺
我下下都閃到
可能玩慣伊蘇
判定唔算閪
係起左手冇得cut技搞到避招比一般arpg難
一開始想玩反擊流
但咁低攻揾鬼玩咩
所以佢有分唔同硬直既技

閪係成日有d怪攻擊判定好怪向左右閃再近都觸發唔到
之後試多幾次發現要主動閃落招技到下下都得
持續範圍技又係煩 閃完手快打落去又食一下
我係咪中bug 最尾隻boss鎖1血 殺唔撚死 cls
好似要秘奧義定bg技 唔記得
而家PS5係咪睇唔到隻Game d Version 更新左d乜
bg打唔死
唔係規定左男主增幅招火劍咩
第一次真係中bug last boss卡一血 我重開再打先無事
佢彈唔到出黎 之後卡1血bug咗
打到水之領將城
其實係咪一定逼你返轉頭訓覺補CP來回咁打?
唔相信一輪cp可以打曬成個城喎
未試過玩日系RPG可以咁唔一氣呵成
拜一拜你
不過而家係5王迷宮洛真係唔啱用
爆完機 要再開新一輪先可以繼續刷嘢…懶了爆機就算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞