[PC/PS/XBOX] 破曉傳奇 Tales of Arise 討論區 (2)

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
加埋黑絲tback
棍佬無玩唔識排
最易玩係法師同女主

我覺得男主同今集設計幾唔搭
大部分招華而不實 得果幾招係高傷同實用
要高傷就要出火劍 但係飾物,裝,同技能整好之前火劍都唔算好用
火劍又會扣血 不過屌你今集慢半秒都會隨時死喎

當然以上都係可能我玩得垃圾 但係我中段玩得勁撚辛苦
唔關事既 本身BOSS戰就設計得差 基本上都係靠BG 打停果2 3秒做爆發 其他時間走來走去搵機會抽下水
無限魔神劍 魔神劍雙牙
有買DLC就蒼破追蓮
如果佢設計到連擊越多傷害越高就好玩好多
BANDAI:設計左BREAK之後扣多D架
不過BOSS唔俾你BREAK
D支線好撚多高LV過你嘅巨體....係咪唔預你主線時解架
我唔死都冇用 D隊友死哂 我E家最後一章47LV 有條支線條龍59LV 唔屈水完全打唔贏
前期用男主 到魔法師拎左瞬星就開始用魔法師
到爆左機打D支線BOSS就用返主角
魔神劍抽水>BG>轟霸斬>炎劍儲到1 HP先放 一下打成幾萬
但係BOSS會追玩家操控角色 BG儲得慢
最後變炎劍之後就換控魔法師風刀抽水 交比AI儲BG>LOOP
全部BOSS都打得好快

其他角色除左女主自己控全部都唔多好用
但女主要回血 交比AI稱職好多
最後迷宮分幾段 每段都有個位有比你傳送來回
每打完一段都應該夠LV打部份支線BOSS
唔想屈LV打贏D BOSS就每段出一出黎打
不過最後一段6XLV左右 依然有D打唔贏 要爆機之後去隱藏迷宮升
爆完機仲有咩打
男主其實最高輸出最易玩

用死一招轟霸斬,可以由前期打到隱藏boss輸出極高

轟霸斬打兩三下>回避>再轟霸斬>回避,無限loop

唔怕效率低,最強打法就屈魔神劍

火劍完全垃圾啦,效率低
支線隱藏迷宮 修練場
未釣齊魚可以釣埋
火劍要做飾品先屈機 屬攻15%再加4個火攻15%
一野霸道滅封車埋佢十萬八萬
刷爆魔劍
痴撚線 刷到9999
玩到瀑布,唔小心一嘢跳咗落瀑布底,嚇鳩死我…
我42lv 發覺幾個支線怪d lv成54-59,塔頂果隻成70lv

最後決定俾多$39買雙倍經個dlc,唔想農到仆街
唔需要 個二倍dlc真係得前期有用 真楔呢幾隻留返後面打啦 佢仲有好幾個支線隻boss得5x lv比你極速升lv. 解完任仲會送+80%經文物比你
由佢啦,錢同sp都幾缺
個dlc又唔算貴,有好過冇
唔想到時練100lv 練到hihi
我做晒支線任個陣已經95lv 主要係隻game如果打低過你lv嘅怪係會升得勁慢 幾多倍都冇咩用 同埋個dlc好似唔關錢事 打怪好似唔跌錢 刷錢要賣素材
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞