[PC/PS/XBOX] 破曉傳奇 Tales of Arise 討論區 (2)

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
有,但好後先有
不過其實都唔覺缺錢, 我自己每個地圖行曬清1次怪+支線D錢都夠用
打完2王藥靠執嘅都夠用
淨係用轟霸斬劈人一刀傷害等於幾倍其他招
有冇CHING分享下其他玩法
魔神劍當仁王咁玩
純情毒撚洛
劍擊已經9999左 空擊同火擊1000都冇
玩緊雷瞬>裂空閃 長按接氣風波 一套練埋空擊同火擊
應該影響學招
女法師有d 上級術要2個熟練到條件先會學到
其實我唔係好知點解d人講到藥消耗得咁誇張
所有屬性嘅抗性飾物都準備4個嘅話
最高難度我死得仲多過AI
除左大後期洛太過脆皮
自己死得太多嘅話降低難度/升多2lv先打已經差好遠
rpg就有rpg嘅解決方法
除左1王10lv裝甲兵跳上15lv王太誇張之外
之後刷少少lv應該唔算真係好農掛
會唔會戰術果度果個自動食糖?
洛加入後我發現開始出現會自動食HP 糖
之後我就剔走左佢,回復只靠女主,或自己手動食
打boss CP 係會唔夠,會手動食兩三粒

難度我打次級,DLC 買左兩倍EXP SP 同泳裝
小怪9成唔skip,唔排除因為兩倍exp 令LV 追貼D,所以用少D 藥
收工返屋企就打幾粒鐘
好好玩bor
我都係打次級, 無買 DLC, 都覺得唔算太難,
同意 RPG 有 RPG 嘅解法,
第二領將都講到明係用光屬,
商人又有得賣減傷飾物, 仲要一減就減 50%,
打唔贏又唔返去準備真係無野好講,
又有一類人係見佢動作完素多就當左佢無雙咁打,
有弱點又唔打,
加上怪好多招都睇到佢起手想出咩,
一味貪刀 > 中招 > 貪刀 > 中招 > ... 咁幾多藥都唔夠食啦
仲有 call 人個 system 都好重要,
去到第三領地有條龍,
普通打佢可以兩招秒你,
但識 call 人+打弱點就差不多可以打到佢一直倒地
差好撚遠
打到去鬥技場,
接左個初級團體戰,
辛辛苦苦打左個幾鐘先打得贏果3隻猩猩,
點知原來會有增援, 即時屌左出聲
當時我 LV19, 原來建議 LV係 30, 初級喎
Blocked
其實world map係幾好
我覺得應該保留
營造到rpg果種探索感/世界觀
好似二之國咁樣正好多
open world得大作先有錢整
又好少係造得好
係有佢既好處
但實有人走出黎屌
之前都有人屌點解2021要撞怪入去開戰
自動食糖真係倒水咁 尤其cp 糖
打完先出去用cp 補平好撚多
1.03 更新後轟霸斬好似會變廢招
出咗更新?
唔撚係呀其他招rj到咁 逼死玩hard既人
on9 男主大部分招都華而不實 呢招仲要改廢咪得返魔神劍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞