[PC/PS/XBOX] 破曉傳奇 Tales of Arise 討論區 (2)

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
AI 男主淨係放兩招地就搞掂
異度神劍,打到尾一章(70 80個鐘)都仲有教學
見人人都推轟霸斬,
試用左一次果然返唔到轉頭,
轟霸斬一刀仲勁過成套combo,
而且啲 combo仲會成日甩
唔知係咪正常 (進度打到見到杜歐哈林):
- 打次級難度, 打卒hi兩下就死
- 自己level追唔到野怪level (無特別刷野怪)
- 錢同藥永遠唔夠

我都係打次級難度,
啱啱到第 3 城暫時都覺得唔算太難,
覺得第一隻boss 最難打,
因為乜都唔知又貪刀,
我個戰術係禁用道具, 一死左就會 reset,
死得多發現原來敵人出招前全部都可以預先睇到佢出咩招,
當佢 darksoul 咁打就 OK,
去到人人都話難嘅第二領將已經可以一見殺

btw, 第二領將個城因為太易執到道具,
而道具滿左 15個再執又唔會幫你自動用左佢,
要下下入menu手動用左佢再執先唔會浪費,
因為太麻煩所以都係 set 返會自動用道具
一見殺係得嘅, 係睇用幾多藥, so far無reset過但覺得食藥快過喺地圖搵到藥
轟爆炸真係咁好用咩起手好慢喎
睇返你回覆果度咪答案囉
我咪就係唔想用咁多藥所以 reset 囉,
去到第二領將時就因為太多藥,
所以戰術改左做 10個以上就會自動用
有無人玩普通難度買晒dlc 都成日唔夠錢買藥
依代賺錢咁難既釣魚又搵唔到錢
想問下啲技熟練度去到 5星,
除左攻高左之外仲有無其他變化?
例如特效唔同左, 斬一刀變兩刀之類?
轟霸斬打boss用,橫掂打boss難連招, 抽一下走
打卒我自己盡量唔用
都唔洗慳得真係咁緊要
rpg資源管理本身就一個課題
打怪有時會跌糖,地圖支線都有好多可以執
我早期大約買左10個生命瓶之後都冇乜再買過回復藥
更何況佢上限set得咁低你死留爛留都冇意義
咁你要諗下點解用咁多藥
我都玩普通無買DLC自問打得差,都係唔夠錢買裝
我覺得 OK,
如果我唔限制用道具的話,
就好容易變左狂戰士上身鳩斬就過,
然後就缺錢到 hihi,
我覺得打慢啲, 睇清楚boss 啲招再諗對策會樂趣多啲, 成功感都高啲
杜歐哈林勁難打
一黎冇得飛返去商店買藥
二黎跟本就冇錢買藥
之後打boss隻蜥蜴反而簡單唔少
自己玩得好但啲隊友死得勁快,啲藥全部用係佢地度
缺錢果d有冇賣素材 有d素材400蚊一個
仲有舊防具都賣哂佢同清支線
玩到爆機都唔太缺錢
宜家整世界地圖肯定比連登仔屌撚死
咩2021仲用哩啲巨大人仔係地圖行
點解唔整open world乜乜乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞