[PC/PS/XBOX] 破曉傳奇 Tales of Arise 討論區 (2)

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
我基本上卒場用洛,好爽
但boss 都係男主轟霸,魔神
啱啱打完第一個BOSS話是話有兩隻怪幾時可以返去打?
怪出招時我打跌佢 ,佢跌落地下果段時間都有加成?
啲技一次先裝得3個連埋跳高技得6個,幾時先可以升爆
大怪你行近隻怪會有對話
低Lv過佢好多會叫你直接走
低少少會話苦戰
高過會話夠做
城入面隻蟲得13lv,好快就打得
路邊螳螂43lv,打晒5個領將你都唔會夠佢高lv,如果無DLC倍經嘅話
我通常儲到100血左右 可以觸發1血不死
5王個迷宮敵人又霸體又多血,又有細boss, 打到我打士兵用自動算
遲d可以地下6個 空中6個,興不興奮
原來要咁摶命,之前用火劍都係儲半秒就放手 怕扣太多血,下次儲爆佢出試下
空中座園隻門口狗先最惡
依家LV10去打會唔會好難抽得到佢?
可以試下掛機掛7個半鐘
難,lv已經輸 招又無 人又少
我嗰陣無打到,等到打完2王先去,LV壓制左
你應該相信自己
我見佢打倒之後奬勵好少得個少少錢同經驗
不可思議碎片係邊挖 我已經係終章迷宮第一層 仲未挖到
男主要觸發瀕死加攻加屬攻先勁 咩招都係
終於爆機
由頭都尾都困難
主要用拳佬
冇DLC 地圖角落頭全部探索哂 見怪就打 冇特別farm
尾王前買爆CP藥仲有十幾萬剩
點知尾王成舊飯咁
拳佬keep住紅氣狂用滅神牙炮好快就搞掂左 CP藥一枝都冇用過
係最尾嗰場戰鬥先有d難度 因為冇點練過男主

利伸 : 尊重尾王 所以尾王迷宮女主全程著住衫
其實係香港人黎
打完水王大概仲有幾多會爆機?
拳佬有無心得?
打細怪好易俾隔離打又低防
快嘅技好似得旋風腳同牙炮, 又好似無主角咁易打人上天
我主要用依幾招:
飛燕連腳 - 1AP, 簡單直接踢怪上天, 出招時間短接秘奧義都好用
飛燕連天腳 - 2AP, 傷害唔錯, 上天同落地攻擊之間可以用其他動作打斷
超連牙彈 - 2AP, 用黎偷COMBO數順便打怪上天
無影掌 - 1AP, 接敵好用, 出招時間短接秘奧義好用, 不過要大後期先學到
滅神牙炮 - 2AP, 大硬直+最高傷害, 有機會就積極用, 雖然HIT數低但好易爆氣

散華猛襲腳 - 2AP, 傷害唔錯, 上天之後或者手動跳起都好用, 位移可以順便避招
牙連腳 - 1AP, 空中駁COMBO好用, 最尾1HIT可以提前打斷
鷹爪落瀑蹴 - 2AP, 傷害高, 但要打中需要練下, 打王冇乜機會輸出嗰陣我成日手動跳起放依招之後立即碌走, 一擊脫離
鷹爪襲擊 - 1AP, 空中技黎講出招時間算短, 要黎接秘奧義用
臥龍閃 - 1AP, 會退後一個身位, 都係要黎接秘奧義用
燃燒拳 - 1AP, 出招時間短, 空中向前衝好用, 接秘奧義都好用

銳招來 - 1AP10CP, 爆哂氣準備狂用滅神牙炮或者秘奧義嗰陣發現法師冇幫自己上攻BUFF嗰陣用

主要用上面12招, 未有無影掌嗰陣我用1AP連牙彈多, 可以衝鋒+駁HIT數
小怪冇乜技巧, 都係一擊脫離多, 怪多好難連COMBO
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞