[PC/PS/XBOX] 破曉傳奇 Tales of Arise 討論區 (2)

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
我最唔識玩桐狗
痴撚曬角色要keep住攻擊又唔俾人打中
但覺醒左真係好大力
50%減ag果件 4個全配反擊+30%傷
本來配火傷+60% 發現反擊仲好 可以+到120%傷 打大型怪同boss都好用 只是boss有攻擊動作就有加成 反正boss控唔到 boss攻擊緊用增幅攻擊打倒下都食到反擊加成 仲要咩角色都用得
洛同棍佬都好難用
杜歐我還可以,不過近戰都係優先揀男主
盾女同洛真係唔識用
洛脆皮到主線最後迷宮場都上唔到
希儂就應該冇咩人會主力控佢
法師勁我諗公認
女主都有人會控
暫時睇係每隻角都有人會控
洛學左招滅神牙拳先叫有d力 同轟霸斬原理
轟霸斬好前期就識 但洛招技好後先識 果時男主已經識霸道滅封 完全比唔上
如果手控法師
自選邊3招玩
洛都有招火拳細力過轟霸少少但快好多 不過空中技
佢靠覺醒同OVL 閃避玩熟左DPS可以好高
睇屬性 剋唔到就空壓刃 夠遠有追蹤
另外雷陣 打大怪/暗屬一流
好多招 但係咪用死大ag果d?

男主呢 我用來用去都飛燕
唔一定 可以用低AG魔法縮短左詠唱時間先車大AG果堆
但去到打BOSS成日CUT你縮短詠唱 有時用低階魔法打仲好

男主好多技都用得 自己試下邊D易連COMBO 有D技雖然低傷但硬直細打COMBO打BREAK都有用
洛一場卒仔戰可以爆3-4次迅雷狼影腳應該冇其他人做到
輸出點都高過男主嘅前提真係保得住條命先
可以控女主放棍佬出黎補血

唔計主角嘅炎劍
洛招滅神牙炮傷害最高
點解我男角出霸道滅封得 1400一下,總共2hit,得2800,已經用左屬攻飾品 配4火傷15%,定係2800左右係正常?而家50Lv
我唔知係唔係因為裝備問題?

大概落石一下打600幾係唔係正常

同埋我直接用落石招技 唔係玩合2招中級黎放落石

所以出技要儲好耐
幾多血?技能盤開晒炎劍瀕死加攻未
可以配4個反傷30% 比配火傷更猛
開得7788 ,仲有2個盤未開 唔知係咪有炎劍技,ching要打得痛係咪要儲力儲到冇血再出?
出3次空氣刃再出落石 比開始就用落石好好多
反傷好似唔錯 尋日用左好多料搞飾品 暫時冇料整,Ching 反傷係咪要敵人攻擊時打佢先發動到?定閃避左佢攻擊就發動到
吟唱會愈吟愈快 先唱3招細技 再出大技會1秒就出到
敵人出緊招/敵人出緊招用男主招技打down佢都食有加乘所以反擊好勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞