[PC/PS/XBOX] 破曉傳奇 Tales of Arise 討論區 (2)

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
邊個DLC 有倍經?
我見都係得20% 經
學到野

咁如果出光招/水招都一樣?
真係唔識
咩屬性都得
3下下級之後狂開奧義
但係維持秒開嘅時間要自己掌握下,同埋中途中招斷左/隊友秘奧義/合體技都要重新開始
前提要點哂連續詠唱速速加快
仲有如果連連下冇ag出又冇哂增幅攻擊加ag. 可以一直用閃避去保持連續詠唱狀態 缺點係只要有人出秘奧義同雙人攻擊收尾動畫 就會冇左連續詠唱加速
佢全程收嗲唔出樣就睇得過
男主都係玩2套
全火傷同全貫通力
Btw,想知屬攻詞條最高有冇120?
我主線爆機只係見過屬攻60
其他貫通耐力就有120
想整全屬攻飾品俾法師妹
唔明點解男主會用屬攻 唔用攻擊加成
有屬性既招唔會計攻擊力 係計屬性攻擊力
我都係用法師loop招咩𣊬星組合魔法
高傷高hit屈到去王關
仲要9成怪都俾呢招打弱點
衰在個迷宮好少傳送點,cp好快乾塘
合100把武器已經合到窮,仲未計飾品
合前先save 合完出杯就讀取返save啦
起手上屬攻30%
草2 turn轟雷刃+大冰槍出𣊬星
趁連擊數詠唱高再loop一輪
或者補ag 4大技
主線後期用𣊬星勊屬勊全場
好似打完第3個領主之後劇情拎個文物就開到6個技能位
如果係Steam,爆開dlc,碌到差唔多低有個咩boost exp 之類 $39 dlc
點止,萬一你前一秒開始放ag 4大技,下一秒同你cut撚埋
要keep 住3細一大 咁loop?
其實點樣草技 唔係好明
效率最高姐
理論上連開4下奧義都會越開越快
但頭2下會等到想死咁解
正路就2下/3下細>開奧義開到斷為止
先3次下級法術 就可以一直用上級法術 比人斷左/比隊友秘奧義同雙人合擊動畫cut左 先再由頭放過3次下級法術
放到冇ag再補手段 可以一直禁回避去保持連續詠唱狀態 等有ag直接用返上級法都得
跳起開冰牢疊連招最屈 安全輸出 出招快 傷害唔低 命中高 疊佢五六下先落地唱大技 試過返唔倒轉頭 無增幅技補ag先用閃避駁連招
有無巴打4K畫面都好多鋸齒 解析度要較200先smooth
不過淨係hold到60fps左右
岩岩玩完第一個城,點解啲路人見到女主一眼就睇得出係雷納人
佢哋話雷納人有發光眼
我就唔識分
巴打放左邊3招技
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞