[PC/PS/XBOX] 破曉傳奇 Tales of Arise 討論區 (2)

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
FAQ

Q1. 咩嚟?
A: https://www.bandainamcoent.com.tw/intro-detail.php?game_no=193

Q2. 未玩過呢個系列玩唔玩得?
A: 玩得,同前作冇關系

Q3. 唔同平台有咩分別?
A: 遊戲表現冇咩反別,另外steam版會平啲,而PS4碟版可以免費升上PS5版

Q4. 好唔好玩?
A: PS同XBOX有demo可以試試
連登仔台仔支那狗評game都信唔過
呢個世界咩人評game有可信性

btw mc user score仲誇張
https://www.metacritic.com/game/playstation-5/tales-of-arise/user-reviews
講真 如果d 觀點著眼點奇怪到一般人都理解唔到
建議唔好睇任何review 無咩可能岩你心水
GAME評不嬲都係當花生睇
評GAMED個D全部個人標準

自己中意玩就玩架啦
唔中意玩既你讚到佢神級都唔會買...
廣告吹到大一大
出到來係中下級tales水準
睇下會唔會又出續集救
你中下級姐
大撚把人玩得開心話中上
自己落手試先係最真
我哋係少眾
好想返屋企打
先唔講戰鬥
同圍內都係玩左好耐tales系既傾過
都覺得今集劇情太王道
著墨同描述位都不足

上集tob救到toz真係太神
今集宣傳攻勢太勁期望有點過高
仲諗住有tos既劇本
呢個唔係大家嘅願望
我冇記錯嘅話救toz個到已經係爆完機 係後面嘅隱藏支線黎 完全唔關主線劇情事
無玩過前作 玩今集會唔會唔知咩事
主線同支線都有
主線完整又幫到上集依下先妙
獨立故事
tales系列仲肯整game已經偷笑 以家已經唔興tales類game 大多數動作game都轉晒做open world 呢隻對比tob已經好好多完全係屌打tob
王道算乜撚缺點
佢個故事題材係王道咪王道
Dq11都好撚王道
你expect佢好陰暗好plot twist定點
咁似某款10分神作既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞