[PC/PS/XBOX] 破曉傳奇 Tales of Arise 討論區 (2)

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
我又唔覺係劇透喎

其實本身d劇情都預咗係咁
其實都係播下啲老土野 玩開jrpg都估到
但都係好冇癮
白金左
玩正式版續個人加上去會好啲,demo一開波6個人又唔熟戰鬥系統係會亂
Ps版無連發手把
只可以開remote play 掛機
刷魔武器
如果你太執著既話 好多JRPG唔洗玩
魔武器係白金條件之一
白金要打隱藏迷宮
一定會打到但同把武器冇直接關係
話說今次嘅魔武器,合體技尾刀 人頭係計邊個?
睇緊陳兩儀打
又玩得唔錯
https://www.youtube.com/watch?v=cGfJcYxFIZA
打NORMAL係唔係唔洗點刷護石
打boss 連續戰
洗唔洗升好魔武器先打
見人唔用要打成50分鐘
唔知點解依排睇架仔野成日覺得有陣膠味,可能我口味變咗
掛住佢啲畫
人大左姐
預告啦 又唔係透得晒嘅
我係睇過OP2先打機嘅
所以某啲位見到某啲人係度會更加在意到
台狗真係好變態
明明tales of DLC都可以護航
以前神抄之塔都唔明點解台狗咁鍾意幫營運護航
唔刷, 打BOSS直接較EASY就算啦, 咁撚無聊
dlc同banner柒就冇得兜
但有d講到冇dlc完全唔夠資源打/有dlc先啱啱好嘅講法都好難有結論
今次新入坑太多甚至有d對farm嘅批評8成jrpg都會中招
咁嘅話dq11呢d冇得揀難度節奏又極慢嘅game更加噴血
仆街用男主打pvp ,諗住用大技打跌隻怪整一套削血 ,點知用大技都要扣血 用火技又扣血,唔鬼夠血打,組隊時唔覺 單打時吊左出聲
上面師兄既火傷配件+滿配霸道滅封真係玩9哂
之後就法師減AP配件狂放魔法,後期基本冇壓力推圖打BOSS
dq11 見怪就打基本上冇乜level上既問題
farm 都係最尾sarm 糖升數值

呢隻冇刻意farm 見怪就清第一boss 可以係11lv vs 15lv
其實幾誇張

dlc 我覺得玩家肯比錢既話 你出到100倍經又點
但DLC 開game 又banner
營火又banner
咁樣就過分左
玩緊坐營火我想睇下佢地吹水 係代入緊劇情
一秒就抽離左
感覺上咁做係過分過手機game
dq唔show level姐,刷lv要打好有運氣成份嘅金屬史萊姆仲麻煩
TOAr其他難度唔知,困難真係覺得比敵人屈數值屈得好緊要都係2王同埋比幾隻大怪圍嘅時候,其他我都接受到
同埋隻game好多細節位已經比其他rpg快,角色多招多樣樣試下嘅話,係咪真係去到好難打嘅地步,我都幾保留
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞