[PC/PS/XBOX] 破曉傳奇 Tales of Arise 討論區 (2)

1001 回覆
11 Like 6 Dislike
地圖攻擊由零軌開始有 碧軌就多咗個爆氣 閃軌就多咗個指令系統
玩咗咁多年都無乜嘢 唯一唔滿意就係導力魔法系統改咗
詠唱完術A之前, 禁實放技嗰個制,再R1就會將詠唱完嘅術封入本書度
之後你可以詠唱其他(B)/同一招術(A)
如果你呢次詠唱B無封入書, 發動B嘅時候就會連續發動埋封左入書嘅術=A
如果你行行企企期間想放返封左入書嘅術 禁實R1就會放

而封入書嘅術會根據你封唔同嘅術落去會變唔同嘅上一級嘅術
最簡單就係同屬嘅術合上去, A+A=A2, B+B=B2
部份可能會有C+D+D=E 之類咁嘅組合

第1隻困難1 take過係佢
係?當年玩初版 印象中好似果時仲未有
我無話無唔滿意 只不過系統基本上你只要玩過空軌你唔需要再重新學一次先識玩
好似又係:0
梗係啦,電腦都唔使俾啲快捷鍵限死,全部招都用到
boss會偏向追玩家打,雖然冇ff7re咁明顯
例如4王有招追蹤嘅旋風一定打玩家,同同伴企太埋有機會害死佢地
試練場玩完女主覺得佢幾好玩 初級近戰冇得食藥難打到仆街
溫泉支線係邊度接
有無人知
有40幾種魚可以釣 我屌
THX巴打
打到差唔多爆機清緊支線
留名
完全唔明男主火劍招蓄力出有咩用 扣成一半血 蓄完個傷害又唔成正比
神魔業一劍要既鐵管點拎
點滿瀕死攻up

打落去會好痛
打左盾女鬥技場最高級囉左三星魚竿先

之後好快釣完

而家差兩隻人最高信賴先白金

要掛機一個鐘刷新一次露營EV
我連初級都打唔贏 不過以家識釣拎左二星魚竿
雪原最下面個排就係大王魚 岩岩釣完 要先釣十條魚拎二星魚竿先釣到
我都係靠等級壓制

太笨重 手控唔識用
仲難過打boss. 我屌 我男主24級打左四 五次都過唔到個三隻士兵 女主靠遠程輕鬆打贏
細技火劍扣血勁多,BG反而扣得少

我第一次打用女主仲可以2分內完場
其他角色未贏過
玩家得3+3
電腦想出乜就出乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞