英國生活雜談/攻略/你問我答 (含資料整合) (5)

1001 回覆
30 Like 3 Dislike
係,英國啲細路好撚鍾意返學,係香港大嘅我理解唔到
唔無知呀,問得好好
Address 係要打曬full address,特別係billing address 同delivery address 一樣嘅話
外賣係唔會送上樓,因為一黎佢應該無access,二黎佢唔會同你慢慢搵,你係要自己落去攞。佢到左就會打俾你,你個app 都可以track 住佢去到邊。
我個區無,不過係因為主要係老人家多
唔該晒巴打
E 我住個到會送上樓
Road tax係一炮過定每個月過數?
有啲股票晌td Ameritrade hk,如果去到果邊應該點處理?
HNC=香港既high certificate
NHD=香港既high diploma
你可以咁樣理解
張野會寫埋level幾
比你去對照番資力架構表
利申:香港讀過BTEC HND
咁如果無人係度會點處理?放係門口?
係英國食日本既就唔好要求太高了,飽肚算
可以選擇每年/每半年/每月過數
每月俾會貴少少
ITSU算最正常了
嗌deliveroo無人喺屋企
係咪玩嘢
唔係叫野食,我指其他買嘢送貨
我搬咗去間share house住,尋日amazon有嘢送畀我但我未到,佢影相話擺門口條柱後面,跟住影相畀我話送咗(無落雨)

今日有落雨,有嘢送嚟但我出咗街,royal mail同wilko送貨就攝卡仔話無人應門,成件貨掉入門口個回收桶
佢哋黎之前無打你confirm 有無人係屋企
可能我上次去咗人哋嗰啲商業中心附近食夜晚
個照燒雞飯啲飯係未煮熟仲係生米
咁你啲同屋住既人呢?
佢地有幫我收番尋日嘅貨入屋,今日就收咗一件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞