英國生活雜談/攻略/你問我答 (含資料整合) (5)

1001 回覆
30 Like 3 Dislike
我係咪睇緊舊版?最新嗰篇仲係十六
我出到廿二啦喎
你係咪download 左落黎睇?
我就咁撳入條link咋冇dl過

等我check 下
應該用app睇會有問題,就算我remove咗個record再撳link入多次都係唔係最新版
用返browser睇就冇事了
唔用app睇就冇事
app = google doc app
你係iOS 定Android?
Between 其二有好多update,如果你無追開post 只係睇google doc 嘅可以去睇下
iOS
之前有次用app一次過睇晒記得條片係死咗,之後都係睇返post。啱啱見你講條片所以先發現app有問題
2000稅前定稅後先

好中分別架WOR
norwich幾好

但有D隔sip
我次次返香港睇算

英國試過一個私家麻麻
1. 乜要幸運先可以搵到一間唔需要裝修既樓?抽籤架?唔係自己用眼睇架咩?

2. 你究竟有冇買過樓同裝過修?油過全屋都唔係好貴,加上而家仲有"又平又靚"的黃色經濟圈

https://householdquotes.co.uk/painting-and-decorating-prices/

3. 我賺唔到50%,唔代表要硬食mark up 30%
請問有冇link?佢鳴片好多都已經delete 洒
見到了謝
咁其實如果無第三方係唔係唔好簽合約?因為我睇既租盤多數私人盤
no 唔關自唔自爆事
去到英國都驚真心on9
純粹係問下有冇香港人
norwich 淨係識啲學生哥
想搵下有冇家庭
以前住suffolk都覺得隔sip

何況norfolk

不過hea住係唔錯既
狗沖啦

如果你都預咗最壞情況,應該冇得輸,進可攻退可守,守到6年撻陣成功最好,衰咗就算鳩數

反而係聽咗kol鳩up以為去到包惦果d人就值得擔心d
我仲係hk,未夠錢過黎,儲緊半年生活費,所以諗緊預2000鎊一個月夠唔夠,唔夠就再儲多啲,但就要耐啲
2000(稅後)夠既,錢當然儲越多越好,但問題是BNO5+1個政策未必係千秋萬世既,某程度可以話係同時間競賽
我都明,所以如果2000夠既話我就預12萬生活費連埋半年租(打算租間apartment 住住先)
之後再計埋其他申請費,機票錢等等可能大約30萬港紙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞