[PS4] NieR : Automata 劇透討論區 (3)

815 回覆
9 Like 2 Dislike
https://www.ptt.cc/bbs/PlayStation/M.1497057992.A.616.html

如果搵platinum games重製就好

張圖有白金個名
差在唔知張圖真定FAKE

嘩如果係真咁買硬
https://www.ptt.cc/bbs/PlayStation/M.1497057992.A.616.html

張圖有白金個名

嘩如果係真咁買硬

真既話我諗我唔睇第一集住啦 kaine生

張圖有白金個名

嘩如果係真咁買硬

個台仔話要等3天後的E3 係咩意思?

張圖有白金個名

嘩如果係真咁買硬

睇下E3會唔會公佈掛

張圖有白金個名

嘩如果係真咁買硬

睇下E3會唔會公佈掛

橫尾去墨西哥一間大學講talk
唔知會唔會順路上埋去e3呢
我記得之前唔知係邊度睇過話Platinum games條友好鍾意前作nier所以先會話要整續集?

咁嘅話真係重製都唔奇喎,尤其依家nier automata咁賣得,重製前作應該都會有好多人買
我記得之前唔知係邊度睇過話Platinum games條友好鍾意前作nier所以先會話要整續集?

咁嘅話真係重製都唔奇喎,尤其依家nier automata咁賣得,重製前作應該都會有好多人買

白金有條友係NIER FANS
好似係佢主動提出整續集
唔知有冇記錯

其實nier automata賣左幾多隻?我睇得80萬咋啵 你地係邊度睇d game既sale chart?

好似係佢主動提出整續集
唔知有冇記錯

其實nier automata賣左幾多隻?我睇得80萬咋啵 你地係邊度睇d game既sale chart?

之前唔知邊度睇到係1.8m sales

之前唔知邊度睇到係1.8m sales

之前睇法米通果d每週銷量
淨係計ps4 我估nier應該有2017上半年頭3

肯定唔只80萬先,橫尾仲出tweet話多謝100萬

好似係佢主動提出整續集
唔知有冇記錯

金主肯比錢先得架
終於打爆左遊樂場前面個石像,搞左勁耐先打郁佢
過埋Ending DE,我終於明白你地講彈幕係咩意思
根本一丁友係唔會過到 揀左接受支援
聽住The Weight of the World無任何動搖咁奉上自己個save
btw 最後2個POD搬野其實係咪伏線黎

呢隻game劇情同presentation真係世界級
我心目中只有一隻神級game
就係Metal Gear Solid系列
Nier正式成為第2隻
聽住The Weight of the World無任何動搖咁奉上自己個save

Nier正式成為第2隻

真係好神 依家我玩緊the last of us(因為98蚊是撚旦買) 雖然唔同類型但係玩到有啲眼訓
Nier我打爆左都仲係通頂咁玩

其實weight of the world呢個取名真係好perfect
Delete save個下其實我地都係用自己既付出走解救地球上既其他人,就好似A2同9S最後既決定都會影響到人造人同machine既命運。同時都imply緊佢地經過比N2洗劫之後既改變係一個人面對世界(中毒既人造人同reconnect既機械)
Peace camp真係好peace,玩到後期無咩事都要返過去休息下先舒服返
啲pod係唔係伏線真係唔知 不過個故都完得幾好丫,或者再有續集都會係another story加以前既設定
三周目最尾A2 9S來回切換兩場戰鬥,之後合二為一聯手打果段真係好正
一聽到果首ost成個畫面就出晒黎

可惜睇左劇情,如果咩都唔知玩第1集究竟會有幾震撼

Nier正式成為第2隻

真係好神 依家我玩緊the last of us(因為98蚊是撚旦買) 雖然唔同類型但係玩到有啲眼訓
Nier我打爆左都仲係通頂咁玩

其實weight of the world呢個取名真係好perfect
Delete save個下其實我地都係用自己既付出走解救地球上既其他人,就好似A2同9S最後既決定都會影響到人造人同machine既命運。同時都imply緊佢地經過比N2洗劫之後既改變係一個人面對世界(中毒既人造人同reconnect既機械)
Peace camp真係好peace,玩到後期無咩事都要返過去休息下先舒服返
啲pod係唔係伏線真係唔知 不過個故都完得幾好丫,或者再有續集都會係another story加以前既設定

其實仲有支線未玩就奉獻左個save
但做決定果下(講到好撚大件事咁 ) 真係憑第一感覺
覺得自己爆到機全因世界各地其他玩家既犧牲,所以自己都應該要咁樣做

A future is not given to you. It is something you must take for yourself.
Glory to mankind
啱啱爆左機 有兩個問題想問下
尾段紅衣少女比左份文件9S睇話有條友一早係地堡設定左個後門
時機成熟就比D機械生命體去殺晒地堡D人消滅晒所有知情者
令到其他人以為人類真係上左月球
咁個條友到底係邊個黎
同埋亞當同夏娃係點製造出黎
真係因為9S同2B屠殺沙漠D機械生命體所以佢地為左自保誤打誤撞咁誕生左亞當同夏娃出黎?
個條友到底係邊個黎
真係因為9S同2B屠殺沙漠D機械生命體所以佢地為左自保誤打誤撞咁誕生左亞當同夏娃出黎?

係9S嘅原型,9號,詳細可以睇返第2定3篇朗讀劇,post頭有
咁個條友到底係邊個黎

外星人頭腦好簡單但係科技程度好高,佢地見到EMIL 同佢地打就整一堆同EMIL差唔多樣的MACHINE,.但係其實佢地係可以組合變型,官方講法係佢地果個波係一個暫時性的工廠去整ADAM出黎

至於點解ADAM 係ADAM咁的樣就係因為佢地想模仿人類
咁個條友到底係邊個黎

外星人頭腦好簡單但係科技程度好高,佢地見到EMIL 同佢地打就整一堆同EMIL差唔多樣的MACHINE,.但係其實佢地係可以組合變型,官方講法係佢地果個波係一個暫時性的工廠去整ADAM出黎

至於點解ADAM 係ADAM咁的樣就係因為佢地想模仿人類

原本啲機械人咁既樣係因為emil
Emil shut down左之後好唔開心 走去屋企又唔開門
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞