[PS4] NieR : Automata 劇透討論區 (3)

815 回覆
9 Like 2 Dislike
清支線先發現咁多機械人都鍾意自殺

同出一物既yorha android都好鐘意逃亡丫
4S個任務好難玩

有隻恐龍咁嘅機械生命體原來只會係做樹液個任先出
但我一早有, 一接左個任即刻交左
搞到打唔到隻恐龍
4S個任務好難玩

搞到打唔到隻恐龍

再行返過去就見到嫁啦
Emil的決意
一路打一路sad

有睇上集

無,但有聽朋友講過,而且佢啲台詞
呢個遊戲對每個角色既刻畫都非常好

每個敵人既故事
岩岩玩完ending e 好撚空虛...
尋闈玩左a2 end見到佢死左 已經好唔開心
其實見到2b死果時已經好撚唔開心
本來諗住終於玩完2週目可以玩番2b
屌 點知轉個頭就死撚左
搞到我差d好似9s咁嗌撚左出黎
今日再玩埋9s
嘩屌一齊訓低成地血加9s慘叫聲果下真係眼濕濕

呢隻真係痴撚線 不枉我專登為左玩佢而出部ps4 我呢世人真係未玩過咁用心既遊戲
無論主線,支線劇情定bgm都好撚感人 再加埋ending e彈幕game果下真係...
好彩我比2b吸引 而玩左呢隻game
屌 感覺好複雜小弟文筆差唔識講 只可以學tvb 宣傳金句

如果一世人只可以玩一隻game既話 一定係nier automata

不過應該玩完其實一定想玩埋前作...

Btw
因為見dlc未玩所做冇拯救其他人sor...
等前作啦 橫尾好似講左無續集嫁啦
唔知前作remake又洗唔洗等7年
呢個series真係虐心神作 加上音樂真係搵唔到劇情驚可以排得高過佢
4S個任務好難玩

搞到打唔到隻恐龍

再行返過去就見到嫁啦

喔. 即係唔係得做果個任先會出現???
我上網睇D攻略係咁講
屌 點知轉個頭就死撚左
今日再玩埋9s

呢隻真係痴撚線 不枉我專登為左玩佢而出部ps4 我呢世人真係未玩過咁用心既遊戲
無論主線,支線劇情定bgm都好撚感人 再加埋ending e彈幕game果下真係...

如果一世人只可以玩一隻game既話 一定係nier automata

Btw

玩完ending e 記得去睇朗讀劇
玩完abcde都唔係好明

咁安排成個寄葉計劃果個係咪人造人?

2B 9S 存在係咪只係為左製造下一批強化版既人造人而出現?

咁成件事目的係咩 純粹為左要更加勁既戰鬥力

咁塔射上太空之後,係咪成個計劃重新行一次?
照樣有2B 係咁殺9S?

頭兩個都係
但座塔射上太空係機械生物個邊既
所以唔會關寄葉計劃事

打爆左一段時間記憶開始唔新鮮
我記得係Yorha既存在只係為左呃班舊既人造人月球仲有人類,但係佢地背後既任務即係2b 9s既存在係為左拎多啲data去做新一代android其實並唔係原先訂落黎?會唔會有機會係N2為左班machine進化得勁啲先set呢個hidden agenda比yorha?

人造人本身製造出黎既目的係為左"保衛人類"
係孖女間接造成左人類滅亡之後,呢個消息就算幾嚴密都好,最後都係人造人之間傳播,所以人造人既戰意同士氣個陣都跌到落谷底

人類對人造人黎講係相對於神既存在
所以當時既開發主任就諗到為人造人建立"神"既存在,等佢地有信仰,可以提高佢地既士氣
呢個計劃就係Yorha
Yorha計劃其一既目的 就係為人造人製造出信仰
其二核心目的就係為下一代人造人提供戰鬥數據

至於地堡個後門,成個"寄葉計劃",其實係9S既原型機9號因為憎惡而惡意加落去及實行。

當初係開發寄葉型號(2&9原型機)既時候,因為未解決到洩漏情報既風險,並未執行月球人類議會呢一部份,之後俾9號原型機得知黑盒係用機械生物核心黎做核心,理論上姐係寄葉型號自己機械生物係同一樣既野,人造人咁痛恨機械生物,視佢地為怪物,係9號知道呢個事實之後,佢接受唔到自己同樣係怪物呢個事實,就將成個計劃加左後門,繼而傳送去月球執行成個"寄葉計劃",包括偽裝人類議會,而呢個後門就係特定時候會引導機械生物入侵同毀滅地堡,消除左洩漏情報既風險,而9號亦到可以毀滅哂所有用"機械生物核心"做出黎既人造人(寄葉型號)

呢個係我自己既理解,1999唔好意思
最後9號原型機都係俾2號原型機所殺,或者可能出於呢個原因,係nier入面9S都好希望係由2B落手
屌 點知轉個頭就死撚左
今日再玩埋9s

Btw

我反而覺得e ending係好結局
唔算sad
屌 點知轉個頭就死撚左
今日再玩埋9s

Btw

唔算sad

其實e end之後仲要睇朗讀劇
屌 點知轉個頭就死撚左
今日再玩埋9s

Btw

唔算sad

其實e end之後仲要睇朗讀劇

睇咗
但未睇之前單玩遊戲我唔覺得係sad
屌 岩岩玩埋dlc柏拉圖1728個故仔又係痴線 ..一班死做爛做既it狗有仲做到想跳樓
加班人偶朋友個mv
屌 岩岩玩埋dlc柏拉圖1728個故仔又係痴線 ..一班死做爛做既it狗有仲做到想跳樓
加班人偶朋友個mv

華人與狗
最後9號原型機都係俾2號原型機所殺,或者可能出於呢個原因,係nier入面9S都好希望係由2B落手

game入面有講原型機既故事
追到live
點解我想重新玩一次但工廠D怪仲係咁低lv
加班人偶朋友個mv

華人與狗

dlc直接網上買就ok?
加班人偶朋友個mv

華人與狗

dlc直接網上買就ok?

追到live

好似係得飛行戰既怪先會跟玩家lv調整
追到live

好似係得飛行戰既怪先會跟玩家lv調整

咁我唔load save重玩算了
屌 原來我畫面光度個setting錯左..
唔怪得成日個畫面好似怪怪地
冇左完美既體驗....

同怪有冇時記得data入面份 機械生物研究報告書手係幾時拎到架?
原來份野係怪卡絲寫 想怪卡絲係幾時知真相
冇左完美既體驗....

同怪有冇時記得data入面份 機械生物研究報告書手係幾時拎到架?
冇左完美既體驗....

怪卡絲係boss
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞