[PS4] NieR : Automata 劇透討論區 (3)

815 回覆
9 Like 2 Dislike
9s後期變到好撚on9

AGGER
未打D結局

A2同2B根本同一個人,
A2後尾出黎真係180度改觀
不過唔咁樣 可能又冇咁多劇情同矛盾做到出黎

9s = 失去信仰既癲佬
但係佢係慘慘豬既 可能因為我都係毒撚我明啦

我明佢係一時間好多野都失去左咁
但要講慘, 我諗A2, 2B應該慘過佢

可能從9S既角度睇會合理小小
由地堡幾經辛苦走出黎 揸高達個陣2B犧牲自己去俾9S走甩
落到地面 幾經辛苦搵返2B 但係就要望住佢俾A3殺死
要知道9S之前見返A2個陣 從司令部得到既信息係A2係逃犯 兼且已經殺左其他追捕既隊員
所以9S發癲我覺得係可以理解

9s把刀個故仔都係癲佬用

9S把刀個故仔幾黑
A2都慘架 自己隊友死哂, 又係中病毒
死剩自己, 搞掂左敵人個據點
出返黎仲要比自己友追捕
逃亡左幾百年
咁都唔癲, 臨尾仲要應2B遺願捨身去救9S
可能我就理性少少
A2個種堅強既性格比較吸引

其實玩呢隻咁絕望既GAME
都提醒到自己要珍惜現在擁有
做完21o 同6o個支線任
播果段bgm 有d sad
有無人知依買digital deluxe包唔包theme

真係唔知 佢無寫咩 我買個時佢話送theme

我見佢仲有寫送theme嫁喎
買啦唔好諗

好似有人話係preorder先有

我唔係preorder嫁喎
9s後期變到好撚on9

AGGER
未打D結局

A2同2B根本同一個人,
A2後尾出黎真係180度改觀
不過唔咁樣 可能又冇咁多劇情同矛盾做到出黎

9s = 失去信仰既癲佬
但係佢係慘慘豬既 可能因為我都係毒撚我明啦

我明佢係一時間好多野都失去左咁
但要講慘, 我諗A2, 2B應該慘過佢

可能從9S既角度睇會合理小小
由地堡幾經辛苦走出黎 揸高達個陣2B犧牲自己去俾9S走甩
落到地面 幾經辛苦搵返2B 但係就要望住佢俾A3殺死
要知道9S之前見返A2個陣 從司令部得到既信息係A2係逃犯 兼且已經殺左其他追捕既隊員
所以9S發癲我覺得係可以理解

9s把刀個故仔都係癲佬用

9S把刀個故仔幾黑
A2都慘架 自己隊友死哂, 又係中病毒
死剩自己, 搞掂左敵人個據點
出返黎仲要比自己友追捕
逃亡左幾百年
咁都唔癲, 臨尾仲要應2B遺願捨身去救9S
可能我就理性少少
A2個種堅強既性格比較吸引

其實玩呢隻咁絕望既GAME
都提醒到自己要珍惜現在擁有

其實A2呢個角色好吸引 出多集講A2剪頭髮我都買

聽音樂咁SAD 已經FEEL到有唔妥
到後面真係

聽音樂咁SAD 已經FEEL到有唔妥
到後面真係
有無人知依買digital deluxe包唔包theme

真係唔知 佢無寫咩 我買個時佢話送theme

我見佢仲有寫送theme嫁喎
買啦唔好諗

好似有人話係preorder先有

我唔係preorder嫁喎

咁買得過
問一d哲學性問題 睇完d故事解說諗左d野
人造人,Yorha係為左幫人類奪回地球而製造出黎
係咪姐係佢地既本質係先於存在?

另外機械生物滅絕左佢地既造物主算唔算係由駱駝演變成獅子既過程,之後用方舟射佢地上太空係去到嬰兒既階段

本質先於存在
係人獨有既特性...
佢地算係新既"人"..

唔係"存在先於本質"先係咩

成隻game都係講緊存在主義,即係存在先於本質
玩完abcde都唔係好明

咁安排成個寄葉計劃果個係咪人造人?

2B 9S 存在係咪只係為左製造下一批強化版既人造人而出現?

咁成件事目的係咩 純粹為左要更加勁既戰鬥力

咁塔射上太空之後,係咪成個計劃重新行一次?
照樣有2B 係咁殺9S?

2B 9S 存在係咪只係為左製造下一批強化版既人造人而出現?

頭兩個都係
但座塔射上太空係機械生物個邊既
所以唔會關寄葉計劃事
打完abcde 好空虛

想問艾米爾個面具點偷

我個任務進度係入左下面個花園
拎左少少道具
但冇見過有面具拎
後尾又解左插支棍悼念2B個任
打完abcde 好空虛

想問艾米爾個面具點偷

拎左少少道具
但冇見過有面具拎

艾米爾的追憶攞面具+武器

艾米爾的決意攞頭巾
打完abcde 好空虛

想問艾米爾個面具點偷

拎左少少道具
但冇見過有面具拎

艾米爾的決意攞頭巾

其實個花園係咪唔係艾米爾屋企
del左save,重新玩緊

頭兩個都係
但座塔射上太空係機械生物個邊既
所以唔會關寄葉計劃事

打爆左一段時間記憶開始唔新鮮
我記得係Yorha既存在只係為左呃班舊既人造人月球仲有人類,但係佢地背後既任務即係2b 9s既存在係為左拎多啲data去做新一代android其實並唔係原先訂落黎?會唔會有機會係N2為左班machine進化得勁啲先set呢個hidden agenda比yorha?
打完abcde 好空虛

想問艾米爾個面具點偷

拎左少少道具
但冇見過有面具拎

艾米爾的決意攞頭巾

你講商場嗰個?
唔係,emil嗰個好落,有條水管有得入去,唔是去沉沒都市嗰條,有部lift落去再打一輪先到。
Emil的決意
一路打一路sad
Emil的決意
一路打一路sad

有睇上集
打完abcde 好空虛

想問艾米爾個面具點偷

拎左少少道具
但冇見過有面具拎

艾米爾的決意攞頭巾

你講商場嗰個?
唔係,emil嗰個好落,有條水管有得入去,唔是去沉沒都市嗰條,有部lift落去再打一輪先到。

Thank you
上網check左先知去錯地方
有無巴打知邊到仲有中文版賣

我都有少少想重新玩一次先拎白金
我玩完e 路線冇del save
有少少內疚
字幕個度有人出黎一齊打柒 d staff好感動
射死你班搞到2B佢地咁慘既工作人員

我係六月尾屯門買左最後一隻新碟
炒到498 乜都冇
見到digital 6xx有theme好似幾抵
但冇碟儲

我都有少少想重新玩一次先拎白金
我玩完e 路線冇del save
有少少內疚
字幕個度有人出黎一齊打柒 d staff好感動
射死你班搞到2B佢地咁慘既工作人員

世界各地嘅人都del save救我睇e end,反正我都想重新體驗個劇情

灣仔188 2樓
有初回特典code 398
上星期買
清支線先發現咁多機械人都鍾意自殺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞