[PS4] NieR : Automata 劇透討論區 (3)

815 回覆
9 Like 2 Dislike
決定每日都send個email 叫SE同橫尾remake上集

sd比橫尾應該冇用
se唔肯比錢佢都冇計

Se點會有理由唔出錢
決定每日都send個email 叫SE同橫尾remake上集

sd比橫尾應該冇用
se唔肯比錢佢都冇計

Se點會有理由唔出錢

死姑寒鬼SE出多少少錢整埋popola同A2佢地段小說既話,呢集都可以算無得挑剔
其實佢出DLC講返呢兩樣野 幾貴我都會課
btw有無人知係ps4主頁度hold住nier個icon 拉落去個首歌係邊首?
想問下35 級入三周點打第一個任60 級既怪

你有無清過下支線 我一入3周已經40幾lv夠哂打

完全冇,我見人話支線可以三周後再清
屌中哂伏

完全冇,我見人話支線可以三周後再清
屌中哂伏

系統比你咁做
但係啲支線都有講下世界觀同人物關系 雖然唔係個個支線都好關事 不過你miss左唔小野入3周 有一個支線我覺得好重要

sd比橫尾應該冇用
se唔肯比錢佢都冇計

Se點會有理由唔出錢

始終橫尾既作品係小眾 今集都唔多budget 今集既人氣維持到幾耐都無人知 SE可能怕好似pkm go咁一陣就玩完 咁就蝕錢

sd比橫尾應該冇用
se唔肯比錢佢都冇計

Se點會有理由唔出錢

始終橫尾既作品係小眾 今集都唔多budget 今集既人氣維持到幾耐都無人知 SE可能怕好似pkm go咁一陣就玩完 咁就蝕錢

單機game想點維持人氣
佢又唔係keep住不停出dlc
迫人聽OST
隻驚真係痴線,三周目先開驚
不過有人譯左設定小說 講亞當同2B講 其實你一早知人類已經滅絕 2b無回應

邊篇小說?無印象

設定集入面 有人譯左

如果你講既係攻略設定資料集
咪3篇 - 記憶ノ棘,小サナ花 同 静カスギル海
密碼2篇 - 器, 釣り日和
係邊一篇有講?

咁再問一問,9s都知道自己俾2b殺過好多次,咁點解9s唔追查咩原因
不過有人譯左設定小說 講亞當同2B講 其實你一早知人類已經滅絕 2b無回應

邊篇小說?無印象

設定集入面 有人譯左

係邊一篇有講?

咁再問一問,9s都知道自己俾2b殺過好多次,咁點解9s唔追查咩原因

我諗佢其實每次查到都要被殺。E型機係唔公開做executor,但佢估到2B其實係2E,所以佢只可以知道呢個事實但唔可以知道真相
純估

邊篇小說?無印象

設定集入面 有人譯左

係邊一篇有講?

我諗佢其實每次查到都要被殺。E型機係唔公開做executor,但佢估到2B其實係2E,所以佢只可以知道呢個事實但唔可以知道真相
純估

其實9S有句對白係成隻game講左幾次

大約係話9S偵查型一向得自己1個做任務

可以用2B二人同行所以好開心

所以我估佢心態都係因為想有人陪即刻明知對方既來意佢都唔後悔同對方結伴
有嘢想問有錯輕屌
既然寄葉同2E要殺9S
殺一次咪解決到,使乜殺完又殺
有嘢想問有錯輕屌
既然寄葉同2E要殺9S

好似個condition 係9S 知道左機密先殺佢
有嘢想問有錯輕屌
既然寄葉同2E要殺9S

每殺一次就會製造新一個9s(記憶全部reset)

咁因為9s太高智能,每次reset完都會俾佢接觸到真相

所以要不停殺9s,等個真相永遠都唔會流出
有嘢想問有錯輕屌
既然寄葉同2E要殺9S

9S要黎拎敵人情報同做戰前任務,打仗有必要有一隻咁既功用既人,但係佢太醒會踢爆yorha,所以佢有咩事就殺左佢生過一隻出黎再用
有嘢想問有錯輕屌
既然寄葉同2E要殺9S

9S 你當係一個型號 唔係一個人 (雖然我既角度已經係"人") 死左就還原出廠設定

邊篇小說?無印象

設定集入面 有人譯左

係邊一篇有講?

純估

所以我估佢心態都係因為想有人陪即刻明知對方既來意佢都唔後悔同對方結伴

呢個係呀 佢同2B約好左 每次都要殺佢 2B落唔到手仲自殺幫佢完成任務 唔想2B因為任務失敗唔再負責9S 令到見唔返
不過9S通常無咁快知道2B殺過咁多次 係知道之前已經因為機密資料被殺

邊篇小說?無印象

設定集入面 有人譯左

係邊一篇有講?

純估

呢個係呀 佢同2B約好左 每次都要殺佢 2B落唔到手仲自殺幫佢完成任務 唔想2B因為任務失敗唔再負責9S 令到見唔返
不過9S通常無咁快知道2B殺過咁多次 係知道之前已經因為機密資料被殺

其實佢有at least 序章個次被2b殺既記憶(個次係佢幫2b解圍)
https://www.youtube.com/watch?v=svfZYB4-E_M
上集尼爾既故事可以睇下呢個CHANNEL既片 都算幾詳細
https://www.youtube.com/watch?v=svfZYB4-E_M

成日手賤㩒開D OST

清玉啲片係幾正,聽講尼爾系列既片仲會再出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞