[PS4] NieR : Automata 劇透討論區 (3)

815 回覆
9 Like 2 Dislike
爆左機但差8個支線任未做哂,但去返某d 章節地圖又無紅點,咁個任係邊接?

Emil任兩個都無紅點
6O 21O?
其他真係唔記得 唔知點幫你

試下返下地堡睇下有無任接?
打外星人前地堡有一個任 搵左我勁耐
岩岩上hk01睇左舊nier既資料
想問今集雙胞胎所講既因為同伴既失控導致計劃失敗
其實係咪就係指Nier1時阻止唔到主角去救妹妹同殺boss

hk01 條友寫完accord 又話寫全體解讀 , 依家走左數

應該係 按照計劃應該係等red eyes 黑文病同白鹽症既威脅無哂就會同黑白書去合返gestalt同replicant做返個真人類,但係nier replicant一直都想殺左nier gestalt,同埋白書又無左記憶攪到打架,個條村既popola devola改變唔到佢諗法,導致最後fail左
不過我都仲有好多唔明
又話nier之所以可以成為救世主係因為佢就算變左做gestalt 都會好穩定,但係一樣因為replicant有左自已既意志就崩壞左,咁同普通人有咩分別?在於佢無黑文病?其他人好似yonna咁就有?
Kaine照道理都係replicant? 咁佢體內個隻魔物如果唔係自己既gestalt點解又合得到?就好似yonna合左自己既gestalt就真係無左以前replicant既記憶,點解kaine又得?同埋啲replicant係點出世

你都答左自己,replicant同人類分別就係無得生仔
全部都係複製出黎,無gestalt 會複製唔到>人類滅亡
但到左呢一刻,其實android 甚至pod 都有人格
機械生命體又咁似人
係唔係咁堅持要生仔先叫繼續存活,我覺得好大疑問
只係,一切都唔係"original"
kaine 就好似係特殊個體,先可以比其他gestalt 上身
爆左第2次

應該係 按照計劃應該係等red eyes 黑文病同白鹽症既威脅無哂就會同黑白書去合返gestalt同replicant做返個真人類,但係nier replicant一直都想殺左nier gestalt,同埋白書又無左記憶攪到打架,個條村既popola devola改變唔到佢諗法,導致最後fail左
不過我都仲有好多唔明
又話nier之所以可以成為救世主係因為佢就算變左做gestalt 都會好穩定,但係一樣因為replicant有左自已既意志就崩壞左,咁同普通人有咩分別?在於佢無黑文病?其他人好似yonna咁就有?
Kaine照道理都係replicant? 咁佢體內個隻魔物如果唔係自己既gestalt點解又合得到?就好似yonna合左自己既gestalt就真係無左以前replicant既記憶,點解kaine又得?同埋啲replicant係點出世

機械生命體又咁似人
kaine 就好似係特殊個體,先可以比其他gestalt 上身

咁已經崩壞左既nier點樣可以再複製多個nier replicant? 所以我諗佢係有一set copy好左既data 再paste個replicant出黎?同埋如果nier都會崩壞變魔王,咁佢放出黎既魔素同普通人既魔素有咩分別?
爆左第2次

我決定睇埋DOD3先打多次
岩岩買左ps4
一開始打果2個大齒輪 比佢夾死
會唔會太廢
同埋我成日硬食d細怪d炮搞到好快冇晒回復藥

不過我都仲有好多唔明

機械生命體又咁似人

咁已經崩壞左既nier點樣可以再複製多個nier replicant? 所以我諗佢係有一set copy好左既data 再paste個replicant出黎?同埋如果nier都會崩壞變魔王,咁佢放出黎既魔素同普通人既魔素有咩分別?

崩壞左無得再複製了,所以出問題時人類應該係越黎越少
nier無崩壞,亦唔係崩壞所以變魔王
佢原本就係一個可以操作魔素,為人類提供魔素既gestalt
岩岩買左ps4
一開始打果2個大齒輪 比佢夾死
會唔會太廢
同埋我成日硬食d細怪d炮搞到好快冇晒回復藥

用多d 迴避
同埋你去非劇透post啦,呢道係劇透討論區
爆左第2次

今次留save買埋DLC諗住打7 CEO
爆左第2次

今次留save買埋DLC諗住打7 CEO

CEO好易打
打沉沒都市DLC好難打
爆完3週 諗緊買唔買隻digital deluxe黎儲

買 有愛係應該要買1手
問一d哲學性問題 睇完d故事解說諗左d野
人造人,Yorha係為左幫人類奪回地球而製造出黎
係咪姐係佢地既本質係先於存在?

另外機械生物滅絕左佢地既造物主算唔算係由駱駝演變成獅子既過程,之後用方舟射佢地上太空係去到嬰兒既階段

買 有愛係應該要買1手

想知依加買仲有無theme
Main game 398
Dlc 109
Digital deluxe 675
想知有咩支線係過左一定進度主線就計fail
最好有個list

另外機械生物滅絕左佢地既造物主算唔算係由駱駝演變成獅子既過程,之後用方舟射佢地上太空係去到嬰兒既階段

你睇哂劇情未
Yorha計劃係另有目的
同埋無講主角、機械、其他人造人既表現已經完全否定左本質主義
尼采精神三變有冇咁簡單

呢幕好似2b女上騎到9s射咁

你睇哂劇情未
尼采精神三變有冇咁簡單

可唔可以講多少少
無乜哲學底但係好興趣佢精神三變個part

你睇哂劇情未
尼采精神三變有冇咁簡單

可唔可以講多少少
無乜哲學底但係好興趣佢精神三變個part

https://www.youtube.com/watch?v=2IyPIOXT1Uo
https://www.youtube.com/watch?v=Ss9nF1eNMXI
可以一睇

你睇哂劇情未
尼采精神三變有冇咁簡單

或者咁講
我覺得人造人同YORHA都係喺有不同目的之下製造出黎
同見機械生物都算係打破舊有法則去創造出個新型態,所以想知可唔可以咁樣做比較
我都係玩完先睇過下D片,WIKI同HK01 D文 所以真係9UP下

你睇哂劇情未
尼采精神三變有冇咁簡單

或者咁講
我覺得人造人同YORHA都係喺有不同目的之下製造出黎
同見機械生物都算係打破舊有法則去創造出個新型態,所以想知可唔可以咁樣做比較
我都係玩完先睇過下D片,WIKI同HK01 D文 所以真係9UP下

一齊討論下無壞
爆咗route e,準備重新打過

其實有關emil同alien有啲唔明
machine lifeform係alien整出嚟打人類,而emil係人類嘅武器,複製自己去對付alien

但喺game入面machine嘅頭係包住emil嘅頭,咁究竟game入面嘅emil係乜野嚟

本質先於存在
係人獨有既特性...
佢地算係新既"人"..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞