[PS4] NieR : Automata 劇透討論區 (3)

815 回覆
9 Like 2 Dislike
blu ray 已訂, 都係搵ps4睇
有中文版劇本做特典, 好吸引

係唔係有哂個5集朗讀劇嫁
又想買blu ray又想買隻figure
不過冇錢
Machine好得意啊 如果有綠色眼就好啦

個人覺得2B都無整得咁靚
果兩隻Machine仲型

我都覺 可能因為2b真係畫得太靚太unreal

同埋機械生命果種生硬嘅感覺都幾岩整哩種,反而好還原

好慘我屋企無位擺兩隻machines

兩隻訂晒
兩隻機械諗起拎水桶倒油
係咁叫お兄さん

9s: 機械生物是沒有感情的

斬佢地既罪惡感
Pod042好串

所以a2不停話想打佢

提案:你冇射擊功能 所以要感謝我
有無人有新既朗讀劇中文版丫
買咗steam版
有冇人知邊度有得down繁體漢化
英文好冇癮
E ending 唔del save 有冇影響?

應該只係標題畫面幅圖會唔同左,唔del save 就不變

個人認為唔del睇會唔到隻game既核心價值
E ending 唔del save 有冇影響?

應該只係標題畫面幅圖會唔同左,唔del save 就不變

個人認為唔del睇會唔到隻game既核心價值

True
第一次一定del
重玩就睇自己有無咩任未完
玩完ending a-e 都唔係100%明yorah 計劃
係正常定我太蠢
係正常定我太蠢

都唔係嫁,原本隻game都有好多位係周邊度補劇情
不過你可能係最尾個part打太快
係正常定我太蠢

睇資料集
係正常定我太蠢

有冇打曬支線先
係正常定我太蠢

有冇打曬支線先

未打晒支線
係正常定我太蠢

有冇打曬支線先

未打晒支線

咁你分埋先講,呢隻驚啲支線其實有啲可以補完到劇情
Game Awards 2017 best score/music - Nier:Automata
Game Awards 2017 best score/music - Nier:Automata

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞