貓糧資料庫(13)

1001 回覆
25 Like 0 Dislike
咁佢有時係咁, 有時又一餅野咁
可能留意下一餅野果幾日佢食左d咩
無特別俾喎
岩岩仲入左汪喵罐
遲下轉其他罐先
AA+
日本糧唔洗考慮啦
日本糧都係差多?見多數都碳水高 蛋白同脂肪都低
無知一問 日本通常啲嘢唔係有品質㗎咩
日本寵物食品方面冇咩營養監控
通常重口味 d貓會好鐘意但長期食唔健康
碳水高係唔好的
我一開頭養都以為日本野應該唔太差
寵物食品都係買返歐洲/台灣 都好過日本野
你放上fb生肉谷會好啲
個邊多人餵開生肉同生肉糧
同埋你下次買餅個款dinner patties
個款我啲貓好鍾意
粒狀個隻太硬,浸左水軟化唔到幾多我啲貓都唔好

利申:長期回購VE兔肉雞肉凍乾
原來係咁
之前隻貓一直都係食日本糧
尋日送貨嚟有蟲
趁今次轉咗呢隻
點解無啦啦食維他命E?

額外比左魚油佢食?
布偶嗎
港短咋
想問其實罐黎講 4個月ge 貓仔應該每日食幾多 我見有d 罐冇寫係幾多kcal 例如thrive
4個半月主子啱啱完成RC baby n mother轉怪獸98%鮮肉糧。肯食既,但係感覺食少咗慢咗,應唔應該再試其他呢

其實另外有餵早晚各半罐,但係驚佢食得少左乾會唔夠營養,之前醫生話佢偏瘦,想佢肥啲🥲
淨食thrive都幾肯定唔夠卡
就係諗住俾魚油佢食
但爬文見要跟埋俾維他命e
結果淨係搵到有人食嘅vit e賣
有無腎貓食Wellness Morsels湯包?
咁岩見到買開個間shop寫話係低磷低蛋白貓濕糧, 所以想試
隻貓仲係唔肯食處方罐
溝勁少都唔食
前日拎左隻新貓貓拎屋企,
放佢入籠佢就一直叫, 叫到拆天咁
又唔食野(已經2日) 乾濕都唔食,有飲水
放佢出黎又唔叫, 但係屋企已經有2隻貓貓,
隻幼貓一出黎 我個2隻貓貓又會係咁FEE佢想開佢波
可以點搞
我怕佢再唔食野會有病
最近見fb有個廣告叫挑食毛孩,係湯粉咁樣溝水,有冇人試過?
唔係至少隔一頭半個月先咩
有無巴絲試過喵皇奴罐
成份好似正正常常 我隻貓難得肯食
諗緊好唔好買多d
有冇人喂開怪獸既98%鮮肉乾糧阿?
好似好好咁 但好貴
我都想轉怪獸98%鮮肉糧,但好貴
屋企3隻貓
貓貓成日食得太急 有冇人買過慢食碗?係咪真係有用?
主子由細食到大 食咗返唔到轉頭
佢哋真係好鍾意食 但堅貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞