貓糧資料庫(13)

1001 回覆
25 Like 0 Dislike
我兩隻貓淨係食干貝雞
魚底完全唔食
我果2隻都係 仲以為d野食有事 嚇死
乜唔係應該天氣凍先食多啲野保暖咩
我果兩隻往年通常都係凍定咗胃口就正常返
但啱啱天氣大轉變果幾日就會胃口差啲,心情都差啲
借位一用,希望大家唔好介意

放兩包Vital Essentials凍乾貓糧,買完發現主子無乜興趣。香港大約要$300一包

一包雞肉味12oz未開$200,同一包火雞味12oz已開$180,餵過兩次每次5/6粒,連袋磅過有372g,應該兩次夾埋食左唔到10g。

兩包全要優先

有興趣請留TG
原來隻隻貓都係咁 好彩姐
今日啲貓訓足20hrs
大家唔好亂俾貓貓食thrive罐,我囡返黎幾個月食k9一直都靚屎,之前送左罐thrive諗住溝俾佢試下啦,一食就開始肚屙左成個禮拜,上網睇原來好多貓食完thrive都會肚屙
我個衰女唔鍾意食k9,罐罐淨係會食Wellness 同thrive(thrive間唔中先食一兩次,因為佢係鍾意食,但容易有爛屎)。
其他牌子罐頭例如 汪貓,lily kitchen, canagan, astkatta都唔食😂😂😂😂

乾糧就最鍾意aatu.(屙靚屎)
之前試過食orijen,Oven Baked都會屙爛屎。所以唔敢再轉乾糧.

大家仲有冇咩罐頭推介俾我依個刁蠻女😹
我隻貓對個表好既罐都食厭哂 係咪可以照買無咁好嗰啲
想問係咪有俾貓食嘅維他命E?
見之前有巴打比開貓食維他命E
但我搵左好多個網都搵唔到有賣
聽講aatu 幾好
都想試下佢d 濕糧
我隻衰女食過aatu既濕糧,都ok既,但啲屎就無食wellness甘靚
aatu乾糧,我記得係單一蛋白質,比較岩啲腸胃敏感嘅主子
其實你地點睇佢d 屎
睇住佢地痾?
我嗰隻好定時會屙,通常我哋都係屋企,佢屙完就會檢查並清理貓砂。
就算我哋唔係屋企,返到嚟幫佢處理嗰陣時,都可以睇到係咪條狀嘅靚屎
俾d 貓砂痴撚變一餅
點睇
唔會喎 屎還屎 尿砂還尿砂 唔會痴埋一齊喎
你咁講 即係你家主子啲屎太濕?

請問咁多位師兄 呢隻貓糧到底好唔好?
Google極都冇人講呢隻 喺donki成日見

公司應該係petline 另外兩款就垃圾糧
加咗Medyfas就冇人講
好似d 片咁一舊餅咁囉
一直都係咁 所以我都唔知有冇問題

3-4 個月 一日一細罐+乾糧
水佢唔算多飲
一舊餅應該係佢屙爛屎
如果正常屎會係一條架
我隻都係咁,連水都飲少咗好多好多膽心死,連搶食嘅凍乾都食剩
係囉正常會分得開,仲一條條㗎喎,如果一餅嘢應該啲屎太林了
見佢又食得訓得 好精神電兔咁
睇黎要轉下糧
食緊 addiction 乾糧+汪喵濕糧
慎入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞