貓糧資料庫(13)

1001 回覆
25 Like 0 Dislike
怪獸副食罐試過,
好多水,感覺有啲呃
人地係叫湯罐呀嘛…寫到明多湯 吸引你隻貓吸收水分
不過感覺汪喵副食加水好過飲湯 如果你果隻食既話
我果兩隻好好彩又肯主動飲水 咩罐都肯食
係貓餅食得好慢…….一睇就知想等罐罐
有冇人餵緊怪獸鮮肉乾糧?
呢隻牌子好唔好?好似無on list
喂左幾日 軟便
800g嗰隻溝風乾嗰隻

勁靚屎,少屎,唔臭
打算長餵800g 果款
好似唔錯
3個幾月布偶,
依加食緊GO! solution
其實依加正常隻貓貓無事,
但我應唔應該等緊貓貓再大個D,換隻好D既靚糧比佢?
因為我追左一陣PO 都好似見無咩巴絲喂貓貓食依隻糧
失敗,呢家有時連掂都唔掂…
依家打算換個牌子,試下k9
你隻貓幾大,
如果幼貓就睇吓佢有冇增磅;
我隻閪貓細個時又係剩係乾唔食濕,
跟住又唔增磅,最後發現原來係FIP。
祝你貓貓健康
如果知道品種好似叫混血
你想買保險?都係問返客服好啲

會㗎 品種貓容易啲有先天心肌肥大問題
一般獸醫會喺你同佢做絕育驗血嘅時候問埋你驗唔驗
因為用同一樽血已經驗到
唉Sorry

佢依家差唔多一歲半,體重都仲好穩定。
唔係生啦梗係 係煮熟左嘅蟹同蝦 sor199999
啱啱係貓義工到領養左隻貓
問義工洗唔洗溝糧佢話唔洗

第一日餵乾糧比佢都食 第二日開始食少左 因為夜晚都會比罐佢食 佢食得好快所以轉全罐 我地日日都比唔同味既佢食

第三日都食罐罐 但唔知點解愈食愈少 今日第7日開左比佢佢唔食

其實想幫佢 轉半糧半罐 有冇方法同推介d牌子貓係會食嫁

罐罐買左怪獸了 佢成日唔食野就嚟驚佢出事
有冇巴絲係有喂 Nulo依隻牌子既乾糧,

想幫主子轉乾糧牌子 唔想食死同一隻咁耐但試左好多 wellness, oven baked, country naturals佢都唔鍾意….係得呢隻有d興趣
呢隻牌子vigor&sage好少見大家討論咁有冇人知究竟好唔好架?
主子下星期絕育,做完手術之後係唔係餵番平時食嘅罐罐就得?同埋聽人講主子會唔開心一段時間,建唔建議餵d零食氹佢開心?
而家支那人好興收購完d公司呃番鬼佬買 隔離化妝group有例子又係咁
香港人反應好快
一知道係中資一定好快唔會再買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞