貓糧資料庫(13)

1001 回覆
25 Like 0 Dislike
岩岩睇番 e家食緊隻糧 炭水化合物佔33%
係咪要換糧
係,應該逐樣轉,唔應該一次過轉
拎咗返嚟之後一次靚屎都未見過
我隻布偶4個月大前食RC,我拎返黎用一個星期轉做orijens加少少ziwipeak,啲屎好靚
試下ziwipeak?
有冇人會乾濕混合咁畀隻貓食?
你餵咩肉呀 會唔會係對某種肉類敏感
乾糧唔好換得咁頻密 最多三個月換一次
濕糧就唔怕嘅換新嘅
建議你自己整返個表記錄返佢食咗啲乜
有咩成份 啲屎咩樣 長遠就會睇到個pattern
同埋布偶貓係玻璃肚啲
如果都搵唔到原因….除咗睇多次醫生驗血睇下咩嘢敏感
睇吓會唔會關心理事?
緊張焦慮都可能會屙
旺喵益生菌正垃圾 罐都會柯 已經放棄左佢
乾來講Wellness Core 碳水比較低,
再有錢啲可轉怪獸風乾,接近零碳水
之前試過,驚佢地吃唔慣,所以將吃開嘅乾糧加落罐罐度,之後轉哂全罐就冇再加乾糧了
好 試下轉 價錢都唔算貴
有一個好新淨既飲水機同幾大既貓砂盤
仲附送兩塊既寵物墊
由於買完用唔著 加上屋企無位擺
唔洗錢比有需要既人
可以留tg 再聯絡你地
6個月布偶wellness core+k9罐touch wood一直都靚屎係有一次手痕俾汪喵罐佢試即刻肚屙k9凍乾都好好你可以試下
WELLNESS CORE 幼貓糧 5lb 有無人要
唔肯食 有兩包新嘅下年7月到期
$280
https://t.me/cyc011
https://t.me/mmmmlkg

我有興趣!
梳呀 有人要左啦
前排消委會出個貓罐頭調查有冇睇,冇隻罐頭係合格,其實要半濕乾/全鮮食。
你隻貓肯食烚雞肉,其實不如你試下自己煮俾佢食啦。
買cat mix營養粉+鈣粉就可以。
食材就雞 牛 魚 + 動物肉臟+油+小小蔬菜。
其實唔係好難。
你講緊乜?
貓糧suppose要係雞牛魚哩啲人類食物,係因為啲商人為咗令貓食啲罐頭,主人覺得罐頭好,加咗好多添加劑。

我隻就唔會因為食鮮食而唔食乾濕貓糧,因為乾糧罐頭點都係比鮮食重口味。
黎緊有隻幼貓收養
有冇邊隻糧比較推薦?
幾個月係咪淨俾乾糧都得?
放汪喵幼罐全口味 希望巴絲接收
唔肯食
$360
https://t.me/gurashasha
屌喇星,明明食嚟食去都係嗰啲嘢
唔明點解每日屎都唔同
有時又有便血又時啲屎又好靚今日又軟便
新手如果餵開個隻糧唔錯就繼續啦
無謂轉糧喇
過來人新手喵奴又係打算餵連燈推薦啲糧
轉糧真係無想像中咁易
特別係貓仔個腸胃比較敏感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞