【幫手推!】幼稚園俾業主玩嘢打壓迫走!學生臨開學先無學返!

559 回覆
895 Like 225 Dislike
轉校la, 無人迫你讀
自打嘴巴好鬼柒

話間鋪偏僻(隔離咁多靚新盤多中產都偏僻?) 然後又肯比一百萬租
依家又講做兩年日日搞你想趕走你
好可能業主根本唔介意你走租比下手拆開租更貴

咁係平定貴?
老實講你租得商場舖就預左有咁的後果,自由經濟唔講道義吧。

我反而覺得幼稚園有冇plan過?有冇做好對沖風險?辦學謀利機構俾咁大租金的風險如同玩槓桿,贏就賺大錢輸就死全家
我係其中一個澳南屋苑樓下都有幼稚園, 我可以肯定話俾你知商場業主同租客都唔會諗呢D野, 要業委會幫佢地諗埋
人地按章工作又屌鳩人...
你問下你老闆想點先啦...
作為老闆完全比唔到支援你地...會唔會你老闆柒d呢
第一日同 Phoenix 玩?
去中環投訴啦 仲搵管理處
睇黎睇去呢個都係投資失利係度叫春
幼稚園學費貴過大學你唔係唔知啊嗎
純文字討論

圖都無張,片又無,cap scene又無,就算商家佬眾所週知係仆街我都唔會撐任何一邊
老實講,比一百萬租搞生意,幼兒教育唔會比到光環你
幫你推下啦
呢間閪學校唔抵幫,逼走左唔少人,奶屎忽嗰d上晒位,第一代高層比人告嗰單野都唔知搞掂未,第二代高層接手都係有唔同方法逼人走

利申:唔係話業主管理處無錯,而家係笑柒你間閪學校
咩victim呀
如果係其他行業, 做佢講嘅呢啲嘢, 你第一個投訴添啦
Victime? 做幼稚園賺錢就大撚晒?

真on9
個業主第一日租畀佢夠知係幼稚園啦
呢條友出名係咁
簽約果時無諗過?
一球一個月有D良心好WO希望中央加速打擊依D黑心資本
樓主又係果D 以為教育好好做好好搵既傻9,唔係細細間補習社,幼稚園一個月成本可以成千萬,無實力又唔夠熟行根本倒錢落海
O-Fuck Close
建議樓主公開學生名單
睇下個姓氏係香港人多定係吱吱多d
真呀 加埋呢句真係多咗
invictus?
係打住為香港人搞教育既旗號喎
大把蝗二代,我諗學生八成都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞