【幫手推!】幼稚園俾業主玩嘢打壓迫走!學生臨開學先無學返!

559 回覆
895 Like 225 Dislike
校長左膠嚟,以前多啲學生都有一半係minorities/refugees免費定係平啲比佢地讀
Investor好似支那
紅磡海濱南岸都係成班家長小朋友
朝朝塞撚住啦
同埋幼稚園托兒嫁咋
你以為真係教育

我屋企人bbc 老公鬼佬
冇人對個細路仔講過中文
諗住返幼稚園同下其他小朋友玩
屌你 而家講英文勁撚重廣東話accent
做得幼稚園老師乜撚野質素 明啦
我都唔明
話間鋪偏僻(隔離咁多靚新盤多中產都偏僻?)
可能個場死啦,咁佢又肯比一百萬租?
依家又講做兩年日日搞佢想趕走佢
個業主根本唔介意佢走租比下手拆開租更貴?

咁係平定貴?
清一色屌鳩樓主POST,,,
我哋學校所在嘅呢一個物業係一個高級、低密度嘅住宅
仲以為山頂, 紅山半島
investor比佢地玩左好耐,pump水幾年都係蝕住做,以我所知換左最少一代高層,唔知有無再換
如果樓主你間幼稚園係開喺屋邨嘅應該會多啲人支持你
雖然睇語氣feel到樓主係倚住自己係大戶乜都想管理處俾個方便嘅人
其實大部份嘅投訴都係溝通上嘅問題
但垃圾都唔幫手掉 要自己拎出街掉真係好有問題喎
樓主post上嚟有冇用
兒登仔只會想睇到做生意嘅都破產跳樓收場
你啲比喻全部都冇選擇權
建議你可以驗下個腦先
donki 隔離向海個邊又咪成間Invictus係度邊關事
同埋capri 本來已經係死場,又有教會,又有老人中心,我唔覺得商場會放棄1mil 租去踢走間幼稚園,講緊dobki 都係比緊500k 租
屌你 查下都做 你可以幫咩阿 你咪最中意屌人囉 又幫唔到手
冇死約?
正常商業野
一個嗌減租,一個唔減
一個想租,一個想你走
去返2019開post
嗌幾句口號就可以包裝成抗爭
有班cctoy幫你
而家想cctoy幫你
科水請mirror error先講啦
咁啲家長真係阻到人喎
幫推
即係樓主新手搞幼稚園,一開始已經揀個百萬月租既鋪
TVB都救你哋唔到又真係慘嘅
盡責任為(比得起錢既)香港人提供優質既教育
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞