【幫手推!】幼稚園俾業主玩嘢打壓迫走!學生臨開學先無學返!

559 回覆
895 Like 225 Dislike
講到自己咁慘,水班家長去管理處抗議
責任不在我
幫手推
咁點po上嚟叫春把撚
而家無蘋果 你搵東張西望咪算
前幾日好似話執左
正常賺到錢俾小朋友讀呢類型幼稚園既家長,有邊個無好勝心?
愈係名校愈鬥,父母個個alpha,無人想自己小朋友做beta
幼稚園去下遊學都萛小兒科,大個要名牌袋,sweet sixteen搞party仲頭痕
講撚到自己有哂光環喎,一定冇收學費作育英才啦
業主死全家
有好多位好唔合理 唔好俾樓主懶煽情說服到

1.業主一直每月收緊超過100萬租金,我哋亦願意做開荒牛捱新場。唔好忘記這個只是一個商場鋪位,還要是極「隔涉」的澳南海岸CAPRI Place。

業主同商戶傾好租金先簽約,又唔係簽咗先加你租,踩到人哋一文不值,又講到犧牲做開荒牛,但你哋老細都願意比成百萬租去租個場,咁委屈點解唔租第二個地方?

2.我哋嘅清潔姐姐為咗趕住收嗰個篷重夾親手。

你間幼稚園搞到人哋工傷記得賠返錢比人咁都想入人數。

3.我哋想同業主申請個車位去停泊校巴,佢就話個停車場係唔屬於佢哋嘅(事實真係,但佢哋都無幫手同停車場業主傾)。

人哋又唔係停車場業主,梗係你哋自己去搵停車場嗰邊傾,有乜理由要人哋幫手。你都可以喺嗰度落客,覺得係你地唔肯俾錢喺停車場租個位。

4.我哋有申請過係響校門口隔離住宅嗰邊借有瓦遮頭嘅地方嗰度落車,但係業主又唔批准。

住宅嗰邊你話你真係佔用左其他人地方,有可能有其他住戶投訴,比你係人情唔俾你係道理。其實呢啲應該一早簽約嗰陣要諗定,冇理由租咗再慢慢傾,一早寫應該要寫落租約嗰度。

5.報警拉乜撚,排隊都驚?根本差佬都管唔到
幼教真係好多冇腦人士
開咗商場名係會搵到間幼稚園個名
排隊搭巴士、搭升降機、過馬路、等外賣是否屬羣組聚集?
一般而言,羣組聚集的定義是一羣人為共同目的而聚集。但是否屬聚集仍然要視乎個案的情況,例如聚集是否事先組織、聚集的人士彼此間有否互動、聚集是否只瞬間出現。上述例子一般情況下並不符合條例下羣組聚集的定義。
又要人幫手推 spread開去
幼稚園名都唔開
invictus愈黎愈多學生
你接放學阻撚住人地商場正常運作怨得邊個
怪就怪自己 on9 租之前冇問清楚
點睇都係你地道德綁架人多過人地玩鳩你wo
搞教育大撚晒?
一心開喺有返咁上下有錢嘅地點諗住好狼死咁搵中產家長錢嘅扮學團體話被好狼死嘅業主迫走
明明就為賺錢講到好似你地成班做義工咁
賺錢個陣又唔見你上黎分比連登仔

凡係私立幼稚園全部都根本學店黎
唔好扮野啦好嘔心呀
西就你屌,仔就我地養?
樓主,成單野真係唔可以怪管理處同業主,要怪就怪你個on9老細,無傾好就簽約。
一係求財心切,一係真心on9無經驗
唔排除你真係想教好學生既,good luck
咁多人屌柒你都唔撚覆
教訓黎架
呢D野緊係租之前就要傾好先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞