【幫手推!】幼稚園俾業主玩嘢打壓迫走!學生臨開學先無學返!

559 回覆
895 Like 225 Dislike
業主阻住佢搵錢者 唔好講到教育責任咁大件事
而家香港咩時勢 國安法搞到你幼稚園咪又係乖乖聽話
賺錢個陣你又唔會派既 都俾得1百萬簽約個陣
真係搞手求打個和賺1千幾百就夠咩 實計過條數架啦
而家係搞到你地整體利益啦 賺唔到錢啦 就上黎話社會責任
講得好
你話你係陳校長之流就話者,,,你做私營幼稚園, 係一盤生意, 你賺錢時又點樣對普羅大眾? 咪又係學費年年加,,,,DLLM
澳南好多深紅資本,之前海灘單野上哂coverage
投資得咁柒
Iq有限
係咁上下
似想用如論壓力畀商場減租或者放寬佢哋
所以我意思就係話佢自相矛盾

唔覺得有幾偏僻啦,我去過既
可能住落附近既人覺得偏僻
如果係咁又比一百萬租?然後個業主又趕走呢個比貴租既傻仔?
完全講唔通
冇錢就黃
回左本加賺錢就日日
起來 起來
無經驗咪撞下板拎經驗
根本「泊車位」係開校前要摸清
預期話業主/商場撚你
我會話係你地撚班家長

另外「定期巡查」係可以一早同商場夾好
唔係話好少事+自己好急+做教育
就大晒 就要人地通融

依家出事 就拎班家長細路出黎做擋箭牌
仲拎又時代 又責任做point去煽情
煽邊方面唔知啦 可能掩飾自己嘅過錯
可能借刀定點 無得fact check

Anyway
講返轉頭 無經驗 撞咗板
咪開post share下心得
提下自己/同路人小心D咪幾好
但就怨婦mode左賴右賴
咁樣又唔係唔得嘅
面斥不雅姐
錢就你賺出事就我哋諗
私立幼稚園係生意,唔好講到自己好偉大咁
why?
古靈精怪⋯辦學校唔係問清楚晒先架咩?

同埋租之前有註明做啲咩鋪架喎,無註冊適合做學校嘅鋪位就唔應該租啦!

似租客有問題多啲
而家幼稚園學費成皮野一個月架
有150-200個學生先頂到
分3級,即係每級要有60人,算好多,好難收到咁多人
喺呢個時代,我哋只係想盡香港人嘅責任,無論幾艱難都想做好小朋友教育

??

又打人情牌
咪係
推!
仆街 推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞