【幫手推!】幼稚園俾業主玩嘢打壓迫走!學生臨開學先無學返!

559 回覆
895 Like 225 Dislike
屌 唔好咁直接啦
商場業主仆街就梗架喇,但不得不承認佢想租俾咩人都係佢自由

加埋當初幼稚園同業主都係明買明賣關係,唔好講到你100萬租一個月好慘,盡咩香港人責任,講到尾幼稚園本質係一盤教育生意,當初計過條數你覺得有賺,先走去租姐
反而最早起嘅parkside就賣咗畀印度佬,個度一樓好似就係之前叫告急嗰個黃food court

p.s. 麻煩樓主pin豐泰地產呢個業主
停車場業主嘅個部份
業主有咩責任去幫你傾
如果業主違約嘅咪cap條clause上黎囉
個舖位適唔適合做生意唔係你嘅責任黎㗎咩?關業主咩事
打黃旗?
你睇下地圖/去過就知有幾僻, 我住附近, 根本無行過去佢個商場
喺呢個時代,我哋只係想盡香港人嘅責任,無論幾艱難都想做好小朋友教育,同埋支持一班老師嘅生計,我哋只係想求公道,但業主真係想迫死我哋。

講到咁撚好聽鬼唔知香港啲幼稚園間間都暴利
一邊收成雞野個月一邊剝削啲老師
而家比更大勢力打壓就黎嘈
我諗樓主想表達比人過橋抽板。你死場我幫你頂,吸引家長入黎消費,到你做大咗,有名氣就反轉豬肚唔認人。
好比香港人同內地人以前同現在關係。你都唔gur.
有錢人唔是咁的

你講嗰D會唔會係暴發戶?
租戶原來係被逼租呢個舖位 無得揀
喺呢個時代
我哋只係想盡香港人嘅責任
無論幾艱難都想做好小朋友教育
同埋支持一班老師嘅生計
我哋只係想求公道
但業主真係想迫死我哋

走既走晒,拉既拉晒
剩低果d mirror緊error緊
仲想靠cctoy自己諗店佢啦
除左幼稚園仲有playgroup

點會蝕錢
兩個字:on9

1. 報警阻街你咪由佢報
2. 你攪教育真係為理想咩,又係賺錢,點知自己無傾好d terms

總結:學人攪教育但攪到人無書讀既人要變浮屍ga, 你死撚左佢啦
咪係,咁點解唔義教呀?樓豬真係好撚核突
咩都擺連登
樓主應該好開心啦,咁多人幫手推,如願以償
出嚟求救原來係得啖笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞